Een gezicht uitsnijden: contour en meer

gezicht uitsnijden contour

Uitsnijden zonder messen

Je denkt misschien, “Een gezicht uitsnijden is toch ongelofelijk gevaarlijk?!” En dat klopt. Wanneer je letterlijk je gezicht uitsnijdt is dat heel gevaarlijk, maar hier wordt gepraat over figuurlijk uitsnijden. Dit doe je namelijk met contour of bronzer en highlight. Maar hoe dan? Waar dienen bronzer en highlight voor? En in welke vorm kun je deze producten het beste gebruiken? En is er ook rouge nodig voor een complete look? Het antwoord op deze vragen zal hieronder uitgebreid worden beschreven en uitgelegd.

Contour voor diepte, ook bekend als uitsnijden

Het uitsnijden van een gezicht doe je voor het grootste deel met bronzer. Dit product is donkerder dan je huid en dient diepte aan te brengen in het gezicht. Het beste is om dit product in poedervorm te gebruiken. Er bestaat ook bronzer in kleivorm, maar dit is zeer moeilijk aan te brengen en te blenden. Daarom is het het meest verstandig om voor poedercontour kiezen. Bronzer breng je aan aan de zijkanten en onderkant van je neus en net onder je haarlijn. Daarnaast breng je dit onder je jukbeenderen en op je kaaklijn. Bovendien is het ook mogelijk je hals te contouren.

Highlight voor lichtpuntjes

Omdat bronzer diepte geeft aan je gezicht, geeft highlight logischerwijs lichtpuntjes aan. Ook hier zijn er specifieke delen van je gezicht die je hiermee hoort te bewerken voor een goed resultaat. Dit zijn het puntje van je neus, het midden van je voorhoofd en je kin. Ook onder je ogen en net boven je jukbeenderen. Highlighter is er naast poeder- en kleivorm ook in vloeibare vorm. Ook in dit geval is de kleivorm niet de beste keuze. Vloeibare- en poederhighlight zijn net als bronzer veel gemakkelijker aan te brengen en te vervagen. Welke je kiest is puur een kwestie van jouw persoonlijke voorkeur.

Rouge na de contour

Wanneer je zowel contour als highlight hebt aangebracht, kun je voor wat extra kleur ook rouge aanbrengen. Een mogelijkheid is om dit alleen op de wangen aan te brengen. Ga je voor een echt blooseffect? Dan is het verstandig om ook over de neus heen te gaan met dit product. Rouge komt alleen in poedervorm voor, maar wel in verschillende kleuren. Daarom is het verstandig goed te kijken naar welke kleur rouge bij welke huidskleur past. Dit product breng je pas als laatste aan wanneer de bronzer en highlight perfect met de foundation vervaagd zijn. Hierna is het nog mogelijk om een setting spray aan te brengen.