De mooiste make-up looks voor een gala

make-up voor een gala

Gala’s en formele feesten

Feesten met een formele dresscode kunnen verschillende dingen inhouden. Men kan het hier over themafeesten hebben, over formele bedrijfsfeesten en natuurlijk over gala’s. Hierbij is niet alleen de jurk die je draagt belangrijk. Je moet je ook gepast opmaken voor zo’n speciale gelegenheid. Er zijn hierbij drie categorieën waaruit je kunt kiezen voor make-up voor een gala. Dit zijn dramatische make-up, nude make-up en een compromis. Maar wat houden deze soorten looks eigenlijk in? En weke boodschappen dragen zij allemaal uit? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Dramatische looks passen helemaal bij een gala

Dramatische make-up looks kom je vaak tegen op gala’s. Vooral op black-tie evenementen waar elke vrouw in een baljurk loopt. Hun make-up bestaat dan vaak uit een zichtbare lipstick of een gloss met een kleurtje. Ogen zijn duister opgemaakt met een smokey eye. Of juist met een mooie uitgesproken kleur die perfect bij hun jurk past. Contour en rouge wordt bovendien niet vaal overgeslagen. Tijdens gala’s hoor je je natuurlijk flink uit te dossen, dus dit is niet vreemd. Het wordt juist van je verwacht en straalt feestelijkheid en extravagantie uit. Hoe je je uitdost, is echter een kwestie van smaak.

Natuurlijke nude looks

Voor bedrijfsfeesten is het echter verstandiger om een wat meer zakelijke look te kiezen. Het mag dan een feest zijn waar je naartoe gaat, maar de dresscode is vaak anders dan tijdens gala’s. Een gepaste, maar toch opvallende make-up look is de nude look. Deze bestaat uit een nude lipstick met subtiele en natuurlijke tinten wat betreft oogmake-up. Mascara is hierbij toegestaan, maar wanneer je te veel gebruikt, kan het ordinair overkomen. Contour en rouge wordt alleen in hele subtiele hoeveelheden aangebracht.

De Fransen kiezen liever voor één optie tijdens een gala

Natuurlijk kun je ook een compromis sluiten wanneer je zelf van dramatische looks houdt. De compromis zit hem dan in de dresscode, wanneer drama hier niet bij past. Typische Franse make-up looks bestaan namelijk vaak uit een uitgesproken lipstick met natuurlijke oogmake-up. Andersom kunnen deze looks bestaan uit een natuurlijke lipstick met dramatische oogmake-up. Zo breng je balans aan en accentueer je tegelijk de mooiste delen van je gezicht. Welke versie van de Franse look je naar een gala draagt is natuurlijk weer een kwestie van smaak. Het liefst jouw eigen persoonlijke smaak, omdat make-up altijd een expressiefunctie heeft. Het wordt namelijk niet voor niets een zeer persoonlijke kunstvorm genoemd. Jij bent namelijk het doek, dus jij moet het mooi vinden.