Mat of gloss: wat draag je wanneer op jouw lippen?

mat of gloss op jouw lippen

Wat kun je op jouw lippen smeren?

Er zijn in principe vier soorten “lipsticks”. De eerste soort is lipbalsem. Deze is transparant en heeft de functie om je lippen zacht te houden. Matte lipstick is een droge variant van lipstick met pigment. Hiernaast is er glanzende lipstick met hetzelfde pigment. Deze is echter minder droog en dus minder mat. Als laatste is er lipgloss. Dit is pure glansgel die veel minder pigment bevat dan gewone lipstick. Lipgloss kan volledig transparant zijn of deels transparant, wanneer dit een kleurtje heeft. Dus wat smeer jij op jouw lippen? En wanneer? Lees verder voor een handige gids.

Wanneer draag je matte lipstick?

Matte lipstick is erg lang houdbaar wanneer dit opdroogt. Een roze of huidskleur variant is een goede keuze voor dagelijks gebruik. Vooral omdat je het niet vaak bij hoeft te werken wanneer je hier de tijd niet voor hebt. Een rode, matte lipstick is zeer geschikt voor formele gelegenheden. Het geeft een elegante indruk en bovendien valt de kleur erg op. Wanneer je een lipstick nodig hebt die lang houdt, is mat de perfecte keuze in elke kleur. Let er wel op dat je je lippen niet te vaak likt, anders moet je jouw lipstick alsnog bijwerken.

Wanneer doe je glanzende lipstick op jouw lippen?

Glanzende lipstick droogt niet zo snel op als matte lipstick. En wanneer het wel opdroogt, glanst het niet meer. Dit betekent dat je het vaker moet bijwerken en dat deze lipstick sneller gaat vlekken. Aan de andere kant is het zo dat deze lipstick meer opvalt tijdens feestjes. Niet alleen de rode, glanzende lipstick, maar ook de roze en huidskleur tinten. Voor dagelijks gebruik is het echter een minder geschikte optie. Kortom: Draag glanzend wanneer je de tijd hebt om je make-up bij te werken. Draag mat wanneer je belangrijkere dingen te doen hebt.

Wanneer draag je gloss?

Bij lipstick is er een thema wat betreft welke optie je wanneer op jouw lippen doet. Hoe glanzender iets is, hoe formeler de gelegenheid is waarnaar je het kunt dragen. Het nadeel is dat hoe glanzender iets is, hoe vaker je het moet bijwerken. Lipgloss werkt iets anders. Transparante lipgloss kun je bijna elke dag dragen. Lipgloss met een kleurtje is meer geschikt voor een feestje. Toch moet je dit vaak bijwerken en loop je het risico dat je haar eraan vast plakt. Je kunt dit dus het beste op een rustige, niet winderige dag dragen.