Make-up artist worden: Voor creatievelingen en mensenmensen

Make-up artist

Nee, dat is geen schrijffout! Mensenmensen zijn mensen die houden van het dagelijkse contact met andere mensen. Mensen die ervoor kiezen om een make-up artiest te worden, houden daar dus van. Ze maken mensen graag mooier en dat is precies wat je leert als je voor een visagie opleiding kiest.

Wat leer je als je voor de opleiding Visagie gaat?

 Je leert het aanbrengen van make-up, op welke manier dat ook nodig is. Als je klaar bent met je opleiding, kan je voor ieder huidtype en elke gezichtsvorm de juiste make-up toepassen.  Want bij ieder huidtype en bij iedere huidskleur past weer een andere make-up.

Welke vaardigheden ga je onder andere leren?

  • Basis Make-up
  • Hygiëne, reiniging en verzorging
  • Gezichts- en oogvormen
  • Contouren, shapen en Highlighten
  • Kunstwimpers plaatsen
  • Smokey eyes
  • Bruids make-up
  • Donkere huid make-up
  • Bril make-up
  • Rijpere huid make-up

En nog veel meer vaardigheden, je kunt alles op de website terugvinden.

Als je je opleiding Visagie Allround succesvol hebt afgerond, krijg je het Erkende Allround Visagie Diploma. En met dat diploma op zak kun je aan het werk bij een baas of voor jezelf beginnen!

Het woord ‘visagie’ is afgeleid van het Franse woord voor gezicht: ‘Visage’.

Heb je vooropleiding nodig?

Bij Hair Beautyschool in Utrecht kun je een praktijkgerichte opleiding volgen en aan je technieken, kennis en vaardigheden werken. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig. De praktijklessen bevatten 95% van alle lessen.

Er wordt op modellen getraind, dus je krijgt zo de beste ervaring die je op kunt doen.

Je kunt bovendien het hele leerjaar instromen en starten met je opleiding. Het voordeel daarvan is, dat je geen wachttijden hebt en direct aan de slag kunt!

Toekomstperspectieven, werkgebied

Natuurlijk zijn er nog andere kanten die je op zou kunnen gaan als visagist. Je kan jezelf specialiseren als grimeur. Veel visagisten hebben die keus gemaakt. Als grimeur kan je het uiterlijk van iemand volledig veranderen door middel van een complete metamorfose. Denk daarbij aan werken voor de televisie of de filmindustrie.  In films als de Beauty and the Beast, The Lord of the Rings en Harry Potter zie je hoe mensen veranderd worden in weerwolven, stralende elfen, monsters en orks. Dat alles is het werk van grimeurs.

Verder zijn er mogelijkheden om achter de coulissen bij de televisie te werken om presentatoren en gasten van tv shows op te maken, zodat ze er netjes uitzien in het licht van de schijnwerpers. Door het licht in een studio gaat iemands huid vaak iets glimmen en dan is het werk van een visagist onontbeerlijk! Of misschien trekt het meer om alle modellen van modeshows en fotoreportages mooi op te maken! Jouw werk bevordert de beeldkwaliteit, dus het werk van visagisten is erg belangrijk.

Ook zou je aan de slag kunnen gaan voor jezelf, door bijvoorbeeld bruiden en hun gasten mooi op te maken en te kappen. Daarom is, naast het hebben van een (erkend) diploma als visagist, ook een kappersdiploma geen overbodige luxe. Het hangt af van je toekomstdromen!