Vind jouw stijl

eigen stijl

Volg geen trends, zet ze

Beauty trends zijn er om te volgen. Tenminste, dat zeggen veel mensen zie ze zetten. Maar hoe ga je dan ooit een eigen stijl vinden als je alleen maar trends volgt? En mag je dan helemaal geen trends meer volgen als je hier wel naar zoekt? Om even een klein geheimpje te verklappen, trends zijn er helemaal niet om ze te volgen. Natuurlijk mag het wel, wanneer je een bepaalde trend mooi vindt. Maar trends zijn er in principe meer om ze te zetten. En dat kan alleen wanneer je je eigen ding al gevonden hebt. Wat betreft make-up is dit vrij gemakkelijk. Dit zal hieronder verder worden beschreven.

Wat verstaan we onder een eigen stijl?

Onder eigen stijlen verstaan de meeste mensen stijlen die mensen zich eigen hebben gemaakt. Iets dat helemaal bij jou past. Een trend is wanneer je dit zo aan de wereld laat zien dat het ook bij anderen kan passen. Een bepaalde look zal ongetwijfeld niet bij iedereen passen. Maar wanneer dit een trend is, laten mensen zien dat hun eigen schoonheid voor veel mensen bereikbaar is. Dit is voor veel visagisten ook een belangrijk doel. Zij willen er het liefst voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen zich mooi kunnen voelen doormiddel van hun vaardigheden.

Hoe vindt je een eigen stijl

Eigen stijlen vinden is zoals hierboven al gezegd is niet al te moeilijk. Als eerste is het verstandig om uit te vinden wat voor make-up looks bij jou passen. Ben je bijvoorbeeld een extravagant type of ga je liever voor een natuurlijke look? Welke lipsticktinten passen bij jouw huidskleur? Waar kun je het beste contour en highlighter aanbrengen? Dat laatste heeft vooral betrekking op hoe jij jouw beste gelaatstrekken accentueert. Dit kun je ook doen door je wenkbrauwen op een bepaalde manier in te kleuren. Laat je gezicht voor zichzelf spreken wanneer je een eigen stijl zoekt.

Trek je nergens iets van aan… Bijna nergens

Het belangrijkste wat je moet onthouden bij het vinden van een eigen stijl is dat je je nergens iets van aan moet trekken. Nou ja, bijna nergens dan. Het gaat hier om wat jij zelf mooi vindt. Maar het kan soms dat iemand zegt dat je ergens een lipstickvlekje hebt zitten of je mascara is uitgelopen. Wanneer je je lekker voelt met de look die je draag mag dat natuurlijk weer niet gebeuren.