Om het bloed onder je nagels vandaan te halen

nagels

Beauty en nagels

Veel visagisten doen tegenwoordig ook de nagels van klanten. Vaak gaat dit in combinatie met een beautysalon, maar visagisten doen het ook. Meestal zijn het bruiden die dan aan een visagist vragen om nepnagels te zetten. Wanneer je dit als visagist zelf wil gaan doen, zijn er een aantal dingen handig om te weten. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er verschillende soorten nepnagels zijn. En dat het zetten en dragen hiervan wel degelijk aan cultuur verbonden is. Bovendien zijn er ook nog verschillen tussen een manicure en nepnagels zetten. Dat zal hieronder allemaal verder worden uitgelegd.

Soorten nepnagels

Om te beginnen zijn er drie soorten nepnagels. Als eerste heb je de kant-en-klare nagels die je bij de drogist kan kopen. Deze plak je dan met een druppel nagellijm op en je bent klaar. Het voordeel is dat je deze niet hoeft te laten zetten. Het nadeel hiervan is dat zij niet al te lang op je vingers blijven en snel afbreken. Dan zijn er nog gel- en acrylnagels die je wel moet laten zetten. Het verschil tussen deze twee is dat acrylnagels in laagjes acryl worden opgezet en dan moeten drogen. Gelnagels zetten gebeurt in drie fases. Als eerste wordt er een hars aangebracht op jouw eigen nagel. Daarna wordt deze uitgehard onder een UV-lamp en vervolgens word te lak aangebracht. Ook blijven acrylnagels veel langer zitten dan gelnagels en zijn deze makkelijker schoon te houden. Wel zijn gelnagels een stuk flexibeler dan acrylnagels.

Nagels en cultuur

In Amerika is het zetten en dragen van nepnagels erg verbonden aan cultuur. Vooral de Afro-Amerikaanse en Aziatisch-Amerikaanse gemeenschappen hebben een geschiedenis met nepnagels. In de 20e eeuw werkten veel van dit soort vrouwen in nagelstudio’s. Dit was vooral om hun gezin te ondersteunen, zonder dat zij hiervoor een dure diploma hoefden te halen. Omdat zij dit dagelijks deden, werden hun dochters dit op den duur ook aangeleerd. Zo ontstond er een gehele subcultuur op grond van deze praktijk. In de loop der jaren werd het zelfs een kunstvorm.

Manicure en pedicure

Nepnagels zetten is niet hetzelfde als naar de manicure en pedicure gaan. Bij mani- en pedicure worden je nagels eerst schoongemaakt. Zowel oppervlakkig als onder de nagel. Daarna worden ze gevijld en gelakt. Het zetten van nepnagels is dan een heel ander proces als je het zo vergelijkt. Wat jij zelf het fijnste vindt en het mooiste vindt staan, is natuurlijk aan jou.