Make-up tips tijdens een hittegolf

hittegolf

Tips om jouw make-up de zomer te laten overleven

De zomer is altijd een leuke tijd. Je hebt vakantie, het is lekker warm en je kunt doen wat je wilt. Het is echter een minder leuke tijd voor je make-up. De warmte zorgt er al snel voor dat je make-up uit gaat lopen of smelten. En dat is natuurlijk niet wenselijk!. Dus hoe zorg je dat jouw make-up een hittegolf overleeft? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Matte- en setting producten zijn je vriend!

Als eerste kun je het beste matte make-up gebruiken. Dit droogt sneller op en heeft dus minder kans om uit te lopen door de warmte. Daarnaast is het verstandig om een setting spray of een laag setting poeder aan te brengen. Dit is een soort beschermlaag die er ook voor zorgt dat je make-up niet uitloopt. Omdat matte producten ook werden aangeraden, is het verstandiger om eerder een setting poeder dan een spray te gebruiken. Dit is puur voor de zekerheid. Wanneer je extra maatregelen neemt om je make-up mooi te houden, wil je wel zeker zijn dat dit ook mooi blijft.

Ga au naturel tijdens een hittegolf

Het beste om te zorgen dat je make-up niet verpest wordt door de warmte, is om het helemaal niet te dragen. Natuurlijk kan niet iedereen zich dit veroorloven. Wanneer je sociale contacten moet onderhouden vanwege je beroep, is het wel logisch dat je er presentabel uitziet. Daarom raden we aan zo min mogelijk aan te brengen. Een dunne laag foundation en consealer is al genoeg. Wenkbrauwen inkleuren mag, maar lipstick, eyeliner en mascara kun je beter even laten zitten. Je drinkt namelijk veel met dit weer, dus lipstickvlekken zijn niet te voorkomen. Bovendien wil je geen wasbeer look.

Draag neutrale tinten

Zoals hierboven al gezegd is, kunnen mascara en eyeliner uitlopen. Hetzelfde geldt voor donkere tinten oogschaduw. Dit betekent niet dat het niet met neutrale tinten kan gebeuren. Roze lipsticks vervagen bijvoorbeeld ook. Je ziet het alleen een stuk minder wanneer je een tint gebruikt die dichter bij de ondergrond staat. Dus het beste is om helemaal geen lipstick en oogschaduw te dragen. Wanneer je niet anders kan, kun je het beste neutrale tinten gebruiken.

Blijf in de schaduw tijdens een hittegolf

De laatste tip om je make-up mooi te houden tijdens een hittegolf is meteen de meest effectieve. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw en wanneer nodig in de buurt van een airco.