Ditjes of datjes voor op de make up tafel

make-up tafel

Setting poeder of setting spray op je make up tafel?

De make up tafel is waar jij al je cosmetica en andere producten hebt staan. Maar wat heb je er eigenlijk op staan? Heb je bijvoorbeeld setting spray of setting poeder? En wat is het verschil? Setting poeder is een transparant soort poeder dat je gebruikt om je make up look af te maken. Poeder geeft een matter effect dan setting spray, maar het heeft dezelfde functie. De mensen die setting spray gebruiken, hebben vaak een erg droge huid.

Neutrals of opvallende kleuren?

Make up komt natuurlijk in alle kleuren voor, maar wat heb jij liever? De zogeheten neutrals zijn kleuren die dicht bij je huid en lippen staan. Deze passen in principe overal bij. De wat meer opvallende kleuren moet je wat dat betreft meer mee uitkijken.

Lipstick of lipgloss op je make up tafel?

Er zijn twee soorten mensen: De lipstick gebruikers en de lip gloss gebruikers. Wie lipstick gebruikt houdt vaak van zichtbare kleuren en heeft geen tijd om haar van de lippen te halen. Lipgloss heeft ook vaak tintjes, maar deze zijn veel doorzichtiger dan die van een lipstick. Wie lipgloss gebruikt krijgt hiervan een speelse en jeugdige uitstraling.

Blush of Bronzer?

Blush en bronzer met elkaar vergelijken is net als het vergelijken van een soft girl met een Instagram baddie. De soft girls houden van een onschuldige look die zij verkrijgen door het aanbrengen van rouge. Dit doen zij op hun wangen en soms hun neus. De Instagram baddies gebruiken vaak bronzer om hun gezicht mee te contouren. Dit laat hun gezicht er harder en meer gestructureerd uitzien.

Foundation of BB cream?

Een ieder zou denken dat foundation en BB cream hetzelfde is. BB cream heeft echter ook een verzorgende functie en een lichtbeschermingsfactor. Dit is speciaal voor mensen met een gevoelige huid.

Vloeibare liner of oogpotlood?

Het verschil tussen vloeibare eyeliner en een klassiek oogpotloodje is simpel. De vloeibare liner zie je sneller, maar met een goed scherp potlood kun je wel preciezer werken.

Primer of toner op je make up tafel?

Het laatste dat je waarschijnlijk wel op je make up tafel hebt staan is een primer of toner. Een toner is eigenlijk gewoon gezichtstonic. Hiermee bereid je je gezicht voor en haal je je make up er af. Primer heeft alleen een voorbereidende functie. Wel zitten er pigmenten in die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je oogschaduw beter ziet. Zo heeft elke optie waaruit je kunt kiezen wel iets.