Vijf soorten make up artists

make up artists

De professionele visagist

Er zijn heel veel verschillende soorten make up artists. Maar welke zijn dat precies? Hieronder kun je lezen over vijf soorten. Om te beginnen is er de professionele visagist. Deze verdient zijn of haar geld met het opmaken van mensen voor bruiloften, andere feesten, evenementen, film of televisie. Vaak is dit de droom van elke make up fanaat. Dit is ook meteen de meest bekende van alle soorten die in deze blog aan bod komen. Dus welke soorten zijn er nog meer?

De YouTuber

Visagisten op YouTube zijn degenen die de term “make up artist” populair hebben gemaakt. Er zijn zoveel verschillende YouTubers met een make up kanaal. Je zou er bijna van gaan denken dat iedereen visagist kan zijn. Heel veel mensen doen dat ook. Dat is waarom er zoveel YouTubers met een make up kanaal zijn. De waarheid is echter anders. De meeste professionele visagisten hebben echt wel een opleiding gevolgd om hun beroep uit te mogen oefenen. Een James Charles of Nikita Dragun kun je bijvoorbeeld geen echte visagist noemen. Jammer voor hen, want ze willen het vanwege hun grote fanbase heel graag, maar helaas.

De E-girl make up artists

Naast de YouTuber is er ook nog de E-girl. Een E-girl maakt make up tutorials van ongeveer hetzelfde soort kwaliteit als een YouTuber. Het grootste verschil is dat de E-girl haar tutorials op de Tiktok app post en niet op YouTube. Daarnaast kun je deze video’s ook bijna geen tutorials noemen. Een Tiktok video van 30 seconden laat namelijk weinig ruimte over voor uitleg en tips. Deze video’s zijn meer gemaakt om tegen de wereld te zeggen: “Kijk eens wat ik kan!” Het gaat hier om aandacht en niet om educatie.

De daadwerkelijke kunstenaar

Sommige mensen maken van make up een daadwerkelijk kunstwerk. Dain Yoon is hiervan een goed voorbeeld. Zij is een visagist die haar gezicht vooral in surrealistische creaties verandert. Vaak ziet dit er ook heel erg echt uit. Dain is zo beroemd voor wat zij doet dat zij zelfs te gast is geweest bij de Ellen show. Wanneer je echt niets meer weet om met je gezicht te doen, kun je haar gerust voor inspiratie opzoeken. Dit kan natuurlijk ook wanneer je je verveelt, want er zit nogal wat werk in haar kunst.

De make up artists die zichzelf onderschatten

Als laatste zijn er nog make up artists die zichzelf onderschatten. Deze zijn van nature erg goed in het aanbrengen van make up. Ze zijn jammer genoeg veel te onzeker of bescheiden om dit zelf te zien.