Dé make-up trends voor het jaar 2021

Dé make-up trends voor het jaar 2021

Een nieuw jaar, nieuwe make-up trends! Welke looks kunnen we dit jaar zien op de catwalks van Londen en Milaan? Wij hebben in ieder geval weer enorme zin om geïnspireerd te worden door wat we allemaal te zien zullen krijgen in de komende tijd. Wat worden de nieuwste beautylooks? Wat eigenlijk wel grappig is, is dat we nogal wat oude trends uit bijvoorbeeld de negentiger jaren weer terug hebben zien komen, zoals felgekleurde marcara’s en eyeliners. Ook de glossy looks zijn weer helemaal van de partij en zeker niet alleen voor je lippen!

Knaloranje-rode lippen

Zeker geen bescheiden kleurtje, deze feloranje-rode lippenstift! Weer helemaal terug dit jaar. De meest trendy kleur in 2021 en hij zit een beetje tussen oranje en rood in: Hij is eigenlijk wat warmer van toon dan die felrode lipstick die we gewend zijn, maar dan zonder die blauwachtige ondertoon. Deze kleur past perfect bij een rustigere look, met naturel oogmake-up en een zachte blusher. Erg mooi! Een aanrader en pitch perfect voor deze make-up is de Lady Danger lipppenstift van Mac.

Knalblauwe eyeliner

Felblauwe eyeliner, die trouwens ook in andere kleuren te koop is, zoals oranje, geel, groen en paars. Ook dit is een 90’s trend, die overgewaaid is naar 2021. Abosutely lovable! Pak dan wel de vloeibare eyeliner zodat je een haarscherpe lijn kunt trekken om zo een echte cat-eye-look te creëren! Wat we nog wel even (maar waarschijnlijk volledig onnodig) willen vermelden, is dat je de lippen hierbij een zacht tintje moet geven, anders wordt het wel een hele bonte boel! Tip: de blauwe eyeliner van Bourjois is hier supergeschikt voor.

Een dubbele cat-eye

Het zal even wennen zijn, je zult er voor moeten oefenen. Maar een dubbele cat-eye gezet met vloeibare eyeliner is dan ook heel erg in! En zeker als je dan ook de onderste wimpers nog ff wat harder aan zet!

De stip onder je oog

Zoals je al zag, is de cat-eye helemaal in dit jaar. Maar een stipje onder één oog is wel totaal next level! Je kunt dat het beste aanbrengen met een zacht kohlpotlood.

Paarse eyeshadow

Wel een hele opvallende oogschaduw:  lichtpaarse, lavendelkleurige eyeshadow. Nou dames, wie durft? Waarschijnlijk niet voor iedereen geschikt, maar wel echt cool! Dior heeft een prachtig oogschaduw palet dat hier perfect voor is.

Eyeliner contouren en niks anders

Nu we door de corona-crisis allemaal massaal mondkapjes moet dragen, kunnen we net zo goed onze oogmake-up én onze ogen er lekker uit laten knallen. Maak een contour rond je ogen met een eyeliner of een ogenpotloodje, en dan niet invullen! Exciting!

Donkerpaarse matte lippenstift

Wat bij de één prachtig staat, zal bij een ander echt niet mooi staan. Maar bij mensen bij een mooie, donkere huidskleur zal deze donkerpaarse lippenstift absoluut amazing staan! Helemaal fantastisch!

Lip stains

Loving it!  Vloeibare (liquid) lippencolors: blijven echt zoooo lang goed zitten! Je lippen worden heel subtiel gekleurd en het geeft je frisse look. De lip stain van Clarins is een aanrader!