Wil jij ook graag af van die rode vlekken in je gezicht?

rode vlekken

Als je last hebt van rode vlekken in je gezicht, kan dat meerdere oorzaken hebben. We gaan deze redenen in deze blog op een rijtje voor je zetten. En we gaan je vertellen hoe je er vanaf komt!

Rode vlekken in het gezicht

Zeker als we iets in ons gezicht hebben, vinden we dat naar. Iedereen kan je gezicht zien, en we willen er allemaal graag mooi uitzien! Soms gaan de rode plekjes in het gezicht samen met schilfertjes, bultjes os zelfs blaasjes. Vaak is het onschuldig en verdwijnt het vanzelf wel weer. Maar als het niet weggaat, is het wel prettig om de precieze oorzaak te achterhalen. Want als je de oorzaak kent, kan je er ook wat aan doen.

De oorzaak

Meestal hebben de mensen met al die huidproblemen een erg gevoelige huid. Zo’n huid is snel geïrriteerd en zal dan ook veel sneller reageren op stress-situaties, hormonale schommelingen of prikkels van buitenaf. Denk daarbij aan luchtvervuiling, een zwembad met teveel chloor, niet verwijderde make-up enzovoorts.

In andere gevallen kan de oorzaak ook zijn dat er een te grote bloedstroom naar de vaatjes in je gezicht gaat, als je bijvoorbeeld gesport hebt, in de zon hebt gezeten, emotioneel bent, en door spicy eten.

Hoe werk je ze weg?

Er leiden vele wegen naar Rome. Je kunt de rode vlekken wegwerken met make-up. Maar wij raden aan om eens een bezoekje te brengen aan een huidtherapeut, die jou persoonlijk kan geven op basis van jouw huid. De huidtherapeut kan een behandeling voorstellen, maar ook voedingsadvies geven. In het geval dat men last heeft van rosacea of eczeem is de therapeut zeker belangrijk.

Maar als je ervoor kiest om de vlekken toch zelf te verdoezelen, ga dan als volgt te werk:

  • Reinig je huid 2 keer per dag. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om zich op jouw huid te verspreiden. Dan zullen er geen nieuwe oneffenheden bijkomen! Bovendien haal je overtollig talg zo ook weg.
  • Vooral als je een droge huid hebt, zullen deze rode plekjes sneller tevoorschijn ploppen. Breng daarom altijd dagcrème aan, voordat je de foundation en de concealer gaat opdoen.
  • Door met kleurcorrigerende producten te werken, kan je de rode vlekken laten namelijk rood. Zorg dat je met een schoon penseel werkt.
  • Neutraliseer de groene kleur door er foundation overheen aan te brengen. In het geval dat je veel oneffenheden hebt, gebruik je een foudation met een grote dekking.
  • Hierna breng je een finish aan. Je wilt wel een natuurlijk ogende finish, maar niet één die teveel glanst. Maar ook te mat oogt snel droog, waardoor de oneffenheden snel opvallen. Breng eerst een dun laagje aan, er kan altijd meer bij!
  • Nu je gezicht er egaler uitziet, wil je alles graag op zijn plek houden! Fixeer alles daarom met een transparant poeder. Kijk hiervoor wel uit, als je een erg droge huid hebt, dan kun je beter een fixeerspray gebruiken.

Heel veel succes!