Zelfbruiner van je handen verwijderen

Zelfbruiner

Het zal je maar gebeuren, en geloof ons…het komt veel vaker voor dan je zou denken. De zomer is allang voorbij en de donkere dagen voor Kerst zijn weer in aantocht. Om toch een beetje kleur te hebben, heb je een zelfbruiner gekocht. Zodat je ook in de koude, donkere dagen een mooi kleurtje hebt. Helaas hebben zelfbruiners ook negatieve kanten, als ze incorrect gebruikt worden. De problemen kunnen een te bruine kleur zijn, of vlekken op de huid door verkeerd aanbrengen.

Handen vol vlekken

Maar nadat je jezelf ingesmeerd hebt met een zelfbruiner, ontdek je na enkele uren of de volgende dag dat je handen nogal bruin zijn geworden! Ze zitten vol met vlekjes…niet iets om blij van te worden. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem gemakkelijk weer op te lossen.

Met de onderstaande tips voorkom je zulke verkleuringen of kan je ze juist weer oplossen

  • Was je handen direct nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht. En dan bedoelen we, dat je je handen echt grondig met zeep en water minstens een minuut blijft wassen.
  • Gebruik een plastic handschoen: Voor het aanbrengen van de zelfbruiner is het beter om een plastic handschoen te gebruiken. Zo voorkom je dat je handen in aanraking komen met het middel. Ook zal de zelfbruiner goed verdeeld worden met behulp van de plastic
  • Toch vlekken gekregen? Wat wij één van de beste remedies vinden, is het verwijderen van de vlekken met nagellak remover. Doe gewoon een klein beetje nagellak remover (gebruik wel nagellak remover zonder aceton, zodat je huid niet erg uitdroogt) op een wattenschijfje en wrijf er vervolgens mee over de vlekken. De bruine vlekken op je handen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Perfect!
  • Geen permanente kleur: Zelfbruiners hebben geen permanent karakter. Op een gegeven moment gaan ze toch vervagen en daarna helemaal weg blijven. Heb je nou zelf al iets te veel aangebracht en vind je jezelf te bruin geworden?

Dan kun je dat zachtjes wegscrubben onder de douche met behulp van scrubhandschoenen of een milde scrub. Je zal zien dat de vlekken of de te bruine kleur beduidend minder gaan worden.

Recept voor een zelf te maken scrub die de vlekken zal vervagen:

Benodigdheden:

  • Citroensap, 2 eetlepels.
  • Suiker, 1 theelepel (of zout)
  • Honing, 1 eetlepel

Meng de ingrediënten in een bakje of schaaltje. Roer ze goed door elkaar. De suiker zorgt voor het scrubbende effect.  Vind je dat te grof voor je huid, dan kan je de suiker vervangen door zout. Dat is fijner van structuur. De citroensap in de scrub werkt verblekend. En de honing is juist weer verzachtend voor je huid en het helpt bij huidirritaties!

Mocht het niet naar je zin zijn en worden de vlekken niet helemaal verwijderd?

Dan is er gelukkig nog een andere oplossing! Het merk Bondi Sands  heeft een self-tan eraser (€ 19,49 bij Bol.com), waarmee eenvoudig zelfbruiner vlekken verwijderd kunnen worden.  Deze foam breng je aan, je massert hem in en spoelt hem weg. En voila!