Welke oogschaduw past bij jouw ogen?

oogschaduw

Groene oogschaduw op groene ogen?

Oogschaduw kan een make-up look maken of breken. Daarom is het erg belangrijk dat je weet welke kleur bij jouw ogen past. Veel mensen denken dat groen ook altijd wel bij groene ogen past. Dit kan kloppen, maar vaak ligt het wel aan de tint die je gebruikt. Felgroene oogschaduwtinten passen namelijk minder goed bij lichte ogen. Hiervoor raden wij smaragdgroen of olijfgroen aan. Kleuren als mintgroen, passen beter bij ogen die meer goud tinten in zich hebben. Maar hoe zit het met andere oogkleuren? Wat staat daar goed bij? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Smokey eyes staan overal goed bij

Om te beginnen staat de smokey eye look wel goed bij elk paar ogen. De neutrale kleurenpaletten die je hierbij gebruikt bestaan vooral uit zwart en grijs. Dit zijn twee tinten die bijna nergens bij vloeken. Ook niet bij bruine ogen. Het moeilijke aan smokey eyes is meer dat het goed geblend moet zijn. Wanneer je een goede oogschaduwkwast hebt, moet dit vast wel lukken. Vaak heb je ook geen eyeliner meer nodig bij deze look, tenzij je tinten als antraciet of alleen grijs gebruikt. De enige finisching touch die je aan hoeft te brengen is mascara.

Fel blauw past niet bij elke leeftijd

Heb je ooit een oudere vrouw met felroze lippen en felblauwe oogschaduw gezien? Het is erg gewaagd, maar staat niet altijd even elegant. Vooral de combinatie van neon roze en metalic blauw is in de eerste plaats al niet geweldig. Het is gewoon te druk. Nou is het niet zo dat oudere vrouwen helemaal geen kleur meer kunnen dragen. Maar wanneer het op blauw aankomt, raden wij toch vaak een donkerdere tint aan. Een die het beste bij haar ogen past en tegelijk klasse uitstraalt. Donkerblauw past vaak ook een stuk beter bij grijs haar dan pastelblauw. Vooral wanneer dit wordt gecombineerd met een neutrale lipsticktint.

Ga voor zachte oogschaduw!

Bovendien zijn zachtere en neutrale kleuren ook altijd erg mooi wat betreft oogschaduw. Wanneer je voor roze gaat, hoef je niet meteen voor pasteltinten te gaan. Maar denk bijvoorbeeld aan koraal roze. Daarnaast staan kleuren die net iets lichter of iets donkerder dan je eigen huidskleur zijn ook goed bij elke oogkleur. Wanneer je dit op een bepaalde manier aanbrengt, staat het eenvoudig, maar valt het wel op. En natuurlijk zijn roze- en bruintinten ook goed met elkaar te combineren.