Tips en trucs voor de perfecte eyeliner

Tips en trucs eyeliner

Verschillende soorten eyeliner

Er zijn verschillende manieren waarop je je eyeliner kunt dragen. Maar hoe breng je dit aan als je er niet zo goed in bent? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd met een aantal tips. Als eerste is her verstandig je te specialiseren in één soort liner voor dagelijks gebruik. Hierin ben je volledig vrij om te kiezen wat je zelf mooi vindt. Een aanrader is alleen wel om het simpel te houden. Gewoon een dun lijntje boven en onder je ogen en misschien een kleine wing is bijvoorbeeld al genoeg. Wanneer je weet wat je mooi vindt, kun je gaan oefenen

Kies je materiaal

De grootste fouten bij het aanbrengen van oogmake-up worden gemaakt bij het kiezen van je materiaal. Wanneer je bijvoorbeeld een oogpotlood gebruikt, kan het zijn dat je hier helemaal niet mee overweg kan. In dit geval werkt vloeibare eyeliner misschien beter of juist andersom. Make-up aanbrengen is namelijk net schilderen of tekenen soms. Iemand die professioneel houtskooltekeningen maakt, zal daarom ook niet snel met verf gaan werken. En een strak lijntje maak je met het materiaal waar jijzelf het beste mee kunt werken.

Schilderstape en eyeliner? Zeker wel!

Vervolgens zijn er nog die vervelende wings. Er zijn maar vrij weinig mensen die dit in één keer goed doen. Daarom is het ook geen schande als dit jou niet meteen lukt. Je wil echter wil dat dit uiteindelijk wel lukt. Wanneer je niet goed bent in het maken van scherpe wings is het gebruiken van schilderstape een handige hack. Schilderstape is namelijk zeer gemakkelijk aan te brengen en pijnloos weg te halen. Wanneer je een stukje hiervan langs je ogen plakt, kun je de wing van de bovenste rand intekenen. Hierna vul je deze in naar de tape toe. Het maakt niet uit wanneer er vlekjes op de tape komen. Dit zie je niet wanneer je het er af haalt.

Waar een theelepeltje al niet goed voor is

Wanneer je sowieso al niet goed bent in het aanbrengen van een wing, kan een theelepeltje misschien helpen. Met behulp van het lepeltje kun je dan de bovenrand maken en met de steel de onderrand. Op deze manier hoef je de wing eigenlijk alleen nog maar in te vullen. Zo zie je maar weer, eyeliner aanbrengen kan iedereen. Sommige mensen hebben simpelweg wat hulp nodig om deze techniek te kunnen perfectioneren.