Citroenwater drinken: Supergezond!

Citroenwater

Je kan je gezondheid op een heel simpele manier verbeteren. Eenvoudig door citroenwater te drinken. Al zorg je nog zo goed voor je uiterlijk en doe je dagelijks de mooiste make-up op, je lichaam moet van binnen ook mooi en gezond zijn! Citroenwater heeft vele voordelen en in deze blog gaan we die voordelen voor je op een rijtje zetten. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder!

De voordelen van citroenwater drinken

We gaan je meerdere redenen geven om iedere dag te beginnen met een glaasje citroenwater:

 • Geloof het of niet: Citroenwater verkleint de kans op het krijgen van diverse soorten kanker. De anti-oxidanten gaan ook veroudering van je huid tegen. En ze werken uitstekend bij de neutralisatie van zuren.Citroensap is in feite erg goed voor je algemene gezondheid.
 • Gezond voor de hersens: Er bevinden zich in citroen hoge gehaltes aan magnesium en kalium, die een gunstig effect hebben op je zenuwen en je hersens. Dat kan helpen om stress en depressie te bestrijden.
 • Een frisse adem: Citroen werkt tegen mondbacteriën en verfrist dus je adem. Maar verdun het wel met water, want pure citroensap zal je tandglazuur op den duur aantasten. Bovendien smaakt pure citroensap wel erg zuur!
 • Vermindert slijmvorming: Citroenwater draagt bij aan de vermindering van slijmvorming. Zeker als je ’s ochtends vaak last hebt van het ophoesten van slijm, kan je die slijmvorming beter voorkomen. EN je weet wat ze zeggen: Voorkomen is beter dan genezen!
 • Antibacteriëel én antiviraal: Citroenwater bestrijdt griep en verkoudheid en het verlicht keelpijn. Daar zitten we niet op te wachten! Door dagelijks citroensap te drinken, kun je zelfs verkoudheid voorkomen.
 • Reiniging: Citroenwater helpt om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het stimuleert de lever om meer enzymen te produceren. Ook werkt het urineafdrijvend. Zo blijven je urinewegen gifvrij. Het zou zelfs helpen bij het voorkomen van blaasontstekingen.
 • Helpt bij het afvallen: Citroenwater is geen toverdrankje, maar door het langere tijd te drinken voorkom je hongeraanvallen, versnelt de spijsvertering en krijg je een vol gevoel. En juist dat wegblijven van een hongergevoel, voorkomt dat je gaat snacken tussen je maaltijden door.
 • Een betere conditie van de huid: Vitamine C voorkomt schade door vrije radicalen, die de huid vroegtijdig laten verouderen. Het helpt bij het behoud van de elasticiteit van de huid en helpt tegen de vorming van rimpels. Dat is niet alleen voor ouderen belangrijk, jouw jonge huid zal langer jong blijven!
 • Meer energie: Je krijgt een energy boost door citroenwater te drinken én het verbetert zelfs je humeur! Zo begin je je dag lekker energiek!
 • Een sterker immuunsysteem: Je immuunsysteem krijgt een oppepper door de vitamine C in het citroensap. Zo bestrijdt het griep en verkoudheden. Ook wordt ijzer uit je eten beter opgenomen. En voldoende ijzer in je lijf voorkomt bloedarmoede.
 • Een betere spijsvertering: De van nature aanwezige maagsappen in je maag hebben ongeveer dezelfde structuur als citroensap. Zo wordende aanwezige gifstoffen in het spijsverteringskanaal weggevloeid. Citroensap helpt ook bij het verlichten van obstipatie(verstopping), een opgeblazen gevoel en maagzuurproblemen.