Make-up verwijderen: Waarom en hoe?

Make-up verwijderen

Het zal best wel eens gebeuren, dat je het liefst zo je bed in wilt duiken, zonder alle make-up van je gezicht te verwijderen. Het is niet het leukste werkje van je dag, maar het is echt superbelangrijk! Het is gewoon het beste om ’s ochtends bij het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan je huid goed te reinigen. Wil je graag meer weten over het hoe en waarom? Lees dan deze blog!

Waarom moeten we onze huid altijd goed reinigen?

Door je huid niet goed te reinigen, zullen de poriën van je huid verstopt raken. Het gevolg daarvan is, dat er puistjes en andere oneffenheden op je huid tevoorschijn gaan komen. Ook is het heel belangrijk om je oogmake-up iedere avond te verwijderen. Alleen al door de restjes van de hard geworden mascara zouden je wimpers kunnen afbreken. En ook bestaat er een kans op het krijgen van een nare oogontsteking. En eigenlijk is het maar een paar minuutjes werk! Zeker de moeite waard, toch?

Maar ook als je nooit make-up gebruikt, is het belangrijk om je huid in ieder geval ’s avonds goed te reinigen. Je huid wordt toch ook vies door transpiratie en uitlaatgassen buiten op straat.

Het verwijderen van make-up

We hebben de keus uit verschillende reinigingsproducten, die elk een eigen doel hebben:

  • Reinigingsmelk: Reinigingsmelk breng je aan op een wattenschijfje en het is bedoeld om make-up te verwijderen zonder dat je je huid irriteert. Het is prima voor gebruikers met een droge of een normale huid. Voor diegenen met een wat vette huid, is het gebruik van een reinigingsgel of reinigingswater aan te raden.
  • Reinigingslotion: De werking van een reinigingslotion is vergelijkbaar met die van een tonic. Alleen hebben ze allebei een andere structuur. Tonic is praktisch net zo dun als water, en lotion is meer richting een gelachtige structuur.
  • Tonic: Tonics verfrissen, voeden en verzorgen de huid. Ze verwijderen de laatste kleine beetjes reinigingsmelk, waarmee je je huid hebt schoongemaakt. Na de tonic breng je je dagcrème of je nachtcrème aan.
  • Reinigingsdoekjes: Helaas zijn deze doekjes af te raden voor mensen met een gevoelige huid. Voor ieder ander huidtype is het oké om ze af en toe te gebruiken, maar ze zijn geen goede vervanging voor reinigingsmelk of reinigingslotion.

Reinigen stap voor stap

  1. Make-up remover om zo je make-up optimaal te verwijderen
  2. Reinigingsmelk of reinigingsgel verwijdert ook de laatste restjes make-up.
  3. Tonic: Gebruik na de remover en de melk (of gel) een tonic of een lotion. Hiermee worden ook de laatste resten van de reinigingsproducten verwijderd van je huid.
  4. Exfoliëren: Dit doe je maar één keer in de week. Scrub je huid zachtjes om de dode huidcellen weer te verwijderen. Nu zal ook je dag-en nachtcrème goed opgenomen worden en weer gaan stralen.
  5. De crème: Verzorg je huid nu met een goede nachtcrème. Hiermee wordt je huid gevoed zodat hij zich tijdens de nacht goed kan herstellen tijdens je slaap.