Scrubben: Weer stralen als een ster

Scrubben

Door je huid te scrubben verwijder je alle dode huidcellen van je huid. Zo krijgt je huid weer een gezonde en stralende teint. Bovendien zullen je verzorgende crèmes zo optimaal opgenomen kunnen worden. Scrubben heeft dus vele voordelen en in deze blog gaan we die eens onder de loep nemen.

De voordelen van het scrubben

Het scrubben van onze huid is in feite een verwenmomentje voor onszelf. Gebruik na het scrubben een lekkere bodylotion om dat verwenmomentje nog even langer te laten duren.

Het is absoluut niet gewenst om dagelijks te scrubben. Hiermee zou je je huid beschadigen. Eén maal per week is ruim voldoende. Voor diegenen met een vette huid is twee keer in de week in orde.

  • Je wordt vlugger bruin: Als je huid scrubt, wordt je sneller en egaler bruin tijdens het zonnebaden. Waarom dat zo is? Onze huid vernieuwt zich iedere dag. De oude huidcellen worden dan vervangen door nieuwe huidcellen. Door te scrubben helpen we onze huid met de verwijdering van die oude huidcellen. Hierdoor wordt onze huid weer gladder aan de oppervlakte, waardoor het zonlicht er veel beter bij kan komen en sneller kan doordringen in je huid. Hierdoor heb je vlugger een lekker bruin kleurtje te pakken! Wat wel heel erg belangrijk is: Smeer jezelf goed en regelmatig in met een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor. Je wilt niet verbranden, toch?
  • Het verwijderen van dode huidcellen: Je verwijdert met het scrubben van je huid dode huidcellen. Hierdoor kunnen gezichtscrèmes, serums en lotions beter worden opgenomen. De bovenste laag van je huid wordt wat dunner door het scrubben en de verzorgingsproducten dringen zo goed door in de huid.
  • Geen pukkeltjes meer: Onzuiverheden in de huid zoals puistjes voelen zich niet prettig op een gladde huid. De poriën van een gladgescribde huid verstoppen niet zo snel en pukkeltjes ploppen tevoorschijn uit verstopte poriën. Heb je een onzuivere huid? Scrub dan beter met een fijne gezichtsscrub om zo een egale huid te krijgen.
  • Ingroei van haartjes voorkomen: Heb je de gewoonte om regelmatig je oksels, bikinilijn en je benen te ontharen? En krijg je daar liever geen bultjes en ingegroeide haartjes door? Door van te voren te scrubben zal je bemerken dat het resultaat een stuk gladder zal zijn!
  • Geen grauwe huid meer: De frisse glow die je huid krijgt door hem te scrubben, is fenomenaal! Dus om die prachtige stralende huid te krijgen is het scrubben (één keer per week) echt onontbeerlijk. Geen grauwe kleur meer!

Waarmee kan je scrubben?

Je kunt een zachte scrubborstel van zachte siliconen gebruiken of er zijn natuurlijk ook elektrische scrubapparaten te koop. Net wat jij zelf prefereert. Beiden zijn online overal verkrijgbaar.

  1. Gezicht Scrub sponsje € 9,90 bij Bol.com
  2. Cloxks Elektrische Gezichtsborstel € 9,95 bij Bol.com (incl. USB lader)

Verder hebben we enkele gezichtsscrubs uitgeprobeerd en daaruit hebben we de volgende twee uitgekozen.

  1. Aloenatura, Aloë Vera Gezicht Scrub 75 ml. € 19,90 bij Bol.com (Parabenen vrij)
  2. Teami Blends Green Tea Facial Scrub € 24,99 Bol.com