Wimperlifting: jouw vragen beantwoord

Wimperlifting

Voordat je een vreemde aan je ogen laat zitten, wil je wel zeker weten of die persoon vakbekwaam is! Dat is het eerste belangrijke punt. Laat de wimpers liften door iemand die weet hij of zij doet. Kijk naar referenties op hun website of informeer bij mensen die daar eerder zijn geweest.

Duurt een wimperlift lang?

Een wimperlift zal ongeveer een uurtje duren. Allereerst worden de ogen goed gereinigd. Nadat de ogen schoon zijn, worden eerst de onderste wimpers bedekt (afgeplakt) met een eyepad. Dit is een standaard pad, dus het is even meten welke pad op jouw oog past. 

Afhankelijk van hoe lang je wimpers zijn, wordt er daarna bepaald hoe groot de krul in je wimpers moet gaan worden. Niemand wil rechtopstaande wimpers hebben! Het moet wel natuurlijk lijken. Als de wimpers eenmaal vastgezet zijn, worden ze omhoog gekamd met behulp van een lifting lotion.Elk wimperhaartje moet goed tegen de beschermer aan blijven plakken voor een mooi resultaat. Dit is een precies klusje en dit duurt altijd het langst van de hele behandeling. Alleen de nieuwe, kleinste haartjes worden niet meegenomen, anders gaan die korte haartjes raar rechtop staan!

Als dat 15 minuten heeft ingewerkt, blijven de wimpers die vorm houden. Hierna wordt er een setting lotion aangebracht om de vorm van je wimpers gedurende 6-8 weken ook zo in model te houden. Dat heeft ook weer een inwerktijd van 15 minuten. Hierna kunnen de wimpers nog geverfd worden in de gewenste kleur, bijvoorbeeld zwart of donderbruin. Hierna is de behandeling afgelopen.

Mag make-up gebruikt worden na een wimperlift?

Het is alleen de eerste 2 dagen beter om geen make-up op te doen. De wimpers mogen eigenlijk niet nat worden, anders bestaat de kans dat de setting lotion zijn werking verliest. Wees dus de volgende ochtend voorzichtig met het wassen van je gezicht! Je kunt weer make-up gebruiken als er 36 uur voorbij zijn sinds de behandeling. Het is echter wel beter om dan geen waterproof make-up te gebruiken in verband met het moeilijker verwijderen van de waterproof make-up. Gebruik ook geen make-up remover die op oliebasis is, want dan is het effect van je wimperlift snel afgelopen!

Wimperlift of wimperextensions?

Een wimperlift ziet er natuurlijker uit dan wimperextensions. Zou je enkele haartjes verliezen bij een lift, dan valt dat eigenlijk nauwelijks op. Maar bij extensions is er wel een opening zichtbaar bij wimperverlies.  Een wimperlift blijft ongeveer 6-8 weken goed, terwijl een wimperextension elke 4 weken bijgewerkt moet worden. 

Kan een wimperlift bij iedereen?

Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde ingrediënten. Het komt ook wel eens voor dat bepaalde hormonen in je lijf de setting lotion niet goed laten ‘pakken’. Bijvoorbeeld als je pil slikt. Het gebeurt niet vaak, maar het is mogelijk. Gelukkig komt dit zelden voor. Het is ook wel goed om te weten, dat een wimperlift er bij jou anders uit kan zien, dan bij iemand anders. Het resultaat is altijd weer verschillend.  Mensen kunnen bijvoorbeeld anders reageren op de gebruikte producten. 

Nieuw bij Hair beautyschool!: volg de cursus wimperlifting en ontvang binnen 1 dag een certificaat.