Een foundation voor jouw huidskleur

foundation

Foundation vinden voor een donkere huid

Het is een hele kunst om een foundationtint te vinden die perfect bij jouw eigen huidskleur past. Vooral voor vrouwen met een donkere huid. De meeste make-up merken hebben vaak maar een beperkte foundationlijn. De mensen die de foundations beperken zich dan tot een klein aantal bruintinten. De meest donkere kleuren maken zij daarnaast helemaal niet. Toch is het niet verstandig om een lichtere foundation te gebruiken dan jouw huid. Niet alleen omdat een licht gezicht niet bij een donkere nek past. Het kan je ook een negatief zelfbeeld geven over jouw natuurlijke huidskleur. Dat is juist waar make-up niet voor gemaakt wordt.

Een ultra lichte huid is ook niet alles

En hoe zit het dan met mensen die een hele lichte huid hebben? Ook voor hen is het niet verstandig foundations te gebruiken die niet bij hun huid past. Net als bij te lichte tinten, veroorzaken te donkere tinten ook kleurverschil in de nek. Daarnaast gaan donkerdere tinten op een lichte huid erg snel oranje lijken. Doe jezelf daarom een plezier en koop een tint die echt bij je past. Dit is, zoals hierboven al eerder gezegd is, nog best moeilijk. Het kan dus zijn dat je er niet meteen een vindt. Maar er is hoop!

De Fenty Beauty foundation lijn

De laatste jaren zijn er steeds meer merken die foundations in meer kleuren verkopen. Dit begon toen Rihanna haar Fenty Beautylijn uitbracht. Het feit dat haar foundationlijn maar liefst 40 kleuren bevatte, zorgde voor veel positieve reacties. Bij de eerste voorraden waren de meest donkere tinten vrijwel meteen uitverkocht. Zowel in de Fenty Beauty webshop als bij winkels die deze lijn verkochten. De lijn was een statement, maar ook een revolutionair fenomeen in de beautywereld. Dit was namelijk de eerste keer dat iemand zoveel huidskleuren betrok in één foundationlijn.

Als er één over de brug komt…

Na de Fenty Beauty release, zag Kylie Jenner ook hoe lucratief het is om een bredere doelgroep te hebben. Ook zij voegde toen donkerdere tinten toe aan haar foundationlijn. Fans van Kylie Cosmetics vonden dit geweldig, om dezelfde redenen dat Rihanna haar Fenty Beautylijn erg populair was. Anderen hadden kritiek op Kylie, omdat zij vonden dat ze dit ook eerder had kunnen doen. Daarnaast was het overduidelijk een manier om te zorgen dat Kylie Cosmetics geen verlies zou lijden. Er zijn tegenwoordig meer merken die een divers assortiment aan foundation verkopen. En vooral vrouwen met een donkere huid kunnen Rihanna hier in de eerste plaats voor bedanken.