Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Nu we met zijn allen veel meer tijd thuis spenderen, door de lockdown, zijn er voor iedereen waarschijnlijk wel dagen dat we de deur niet eens meer uitgaan. En iedereen weet:  Als je lichamelijk gezond bent, voel je je mentaal ook veel beter. Natuurlijk speelt gezonde voeding  een belangrijke rol in het gezondheidsverhaal. Ook is het hebben van stress de veroorzaker van veel lichamelijke en mentale klachten

Elke dag er op uit, dus!

Velen van ons werken nu vanuit huis. Het gevolg is dat het enige uitje al gauw een retourtje supermarkt is. Zo komen we dus niet aan onze 10.000 stappen per dag!  We werken achter de computer, en na de lunch werken we weer verder. En aangezien de avonden waarschijnlijk gevuld worden met tv kijken, komt er dus van wat gezonde lichaamsbeweging ook niet veel. De sportscholen zijn ook gesloten, dus ook daar hebben we niets te zoeken.

De voordelen van een lekker stuk wandelen

We kunnen dus wel concluderen, dat de hele dag thuiszitten voor niemand goed is.  En zeker ook mentaal gezien! We worden waarschijnlijk al later wakker dan normaal, omdat we geen reistijd hebben naar het werk en later gaan slapen. Nu staan we op en na het douchen en het ontbijt zijn we op ons werk!  Zo komen we niet aan voldoende frisse lucht en lichaamsbeweging. Onze hersenen krijgen hierdoor maar weinig rust, terwijl iedereen het hard nodig heeft om af en toe zijn hoofd even ‘leeg’ te maken. Sta op de oude tijd op, die je gewend was. En ga, in plaats van te reizen naar je werk, wandelen. En laat je mobiel maar gewoon lekker thuis liggen! Want wandelen is wandelen, dus niet lopen slenteren terwijl je aan het appen bent! Geloof mij maar, zodra je die deur uit bent gelopen, voel je de frisse ochtendlucht en ben je direct klaarwakker!

Slecht weer

Veel mensen gebruiken allerlei smoesjes, om maar niet die deur uit te hoeven gaan! Het regent, het is te koud ’s ochtends vroeg, ik voel me zo moe… Om maar te zwijgen van: ik heb daar nu geen tijd voor, want ik moet een klant bellen. Of: Ik zou mijn moeder gaan helpen en ik heb mijn pinknagel gebroken. En ga zo maar door. Je kan wel voor alles een uitvlucht gaan bedenken, maar het feit blijft: Lichaamsbeweging is van levensbelang!

Lekker opgefrist en gemotiveerd

Omdat je zo lekker met een stevige wandeling je dag bent begonnen, voel je je de rest van de dag gemotiveerd en zul je productiever zijn gedurende je dag. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen, dat je van 30 minuten per dag  stevig wandelen opgewekter wordt en dat sombere gevoelens verdwijnen. Bovendien vergroot het wandelen je gevoel van eigenwaarde. En het kost je niets! Het enige dat je hoeft te doen is opstaan en lekker zittende, comfortabele kleding aan te trekken. Ga wandelen en neem een douche als je weer thuis bent. Zo ga je echt lekker aan het werk!