Alles over threading

threading

Threading is het epileren van je gezicht met touwtjes. Deze eeuwenoude methode van epileren is afkomstig uit Azië, inclusief China, India en Iran. Ook in Turkije en het Midden-Oosten is het een veelgebruikte epileermethode.

Epileren met het touwtje

Het klinkt een beetje onwerkelijk, maar het is echt waar! Met een dun touwtje epileren de kappers en barbiers de wenkbrauwen en andere gezichtsbeharing. Dat is nu ook in Nederland en andere Westerse landen een veel voorkomend gebruik.

De voordelen en de nadelen

Middels threading pak je niet alleen de gewone wenkbrauwhaartjes, maar ook de fijnere donshaartjes. Zo ontstaat er een mooie, clean look. Heel geschikt voor iedereen die een strakke wenkbrauw lijn willen hebben. Een ander voordeel is dat deze methode helemaal  voor de volle 100% natuurlijk is. Dit houdt in dat er tijdens een threading behandeling geen chemische producten of andere kunstmatige middelen gebruikt worden.

Een nadeel is echter dat het best wel moeilijk is om aan te leren. Om het resultaat optimaal te behouden, moet je wel vaker naar een salon gaan. Ook kan threading iets gevoeliger zijn dan epileren. De reden hiervan is dat je bij het epileren slechts een enkel haartje per keer uittrekt, terwijl middels het threading meerdere haartjes tegelijk worden verwijderd.

Hoe gaat threading precies in zijn werk?

Als je gezicht wordt gethread plaatst de barbier of de kapper een strak gespannen touwtje gekruist op je huid. Het touwtje rolt vervolgens horizontaal over de haartjes die je wilt laten verwijderen. Zo worden deze haartjes er precies op de kruising van het touwtje vastgeklemd en er meteen uitgetrokken. Omdat het touwtje zo strak over de huid rolt, worden zelfs de kleinste donshaartjes er met haarwortel en al uitgetrokken. Door middel van het threaden kunnen dus in feite hele horizontale rijtjes haar verwijderd worden. Het gaat dus in elk geval wel veel sneller dan epileren.  Er zijn diverse methoden om te threaden. Dat zijn:

  • De handmethode
  • De mondmethode
  • De nekmethode

De specialisten prefereren dikwijls om de touwtjes tussen hun tanden te klemmen, zodat ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen werken.

Hoe kan je het threaden aanleren?

Meestal zijn het Arabische en Aziatische vrouwen, die het uitstekend onder de knie hebben. Dit komt omdat zij het vaak al van jongs af aan thuis hebben geleerd. Ze zagen het hun grote zussen en moeders doen. Ook leren ze het daar op beauty opleidingen. Als je het op wenkbrauwen wilt laten doen, is het absoluut noodzakelijk dat dit door een echt pro wordt gedaan. Want als je het threading nog niet goed beheerst, zou je zomar een hap haar uit je wenkbrauw kunnen weghalen, die daar had moeten blijven zitten!

Het touwtje zelf

Het touwtje zelf is gewoon een draadje van een klosje garen. Niets bijzonders dus. Bij het threading zit het ‘em dus puur in de techniek, Je kan dan ook gewoon een gedkoop klosje nylon garen gebruiken. Nylon is aan te raden, omdat het mooi glad is en daardoor soepeltjes over de huid beweegt.