Visagisten die Image Consultant worden

Image Consultant

Wanneer je als image consultant werkt, ben je gespecialiseerd in het geven kleuradviezen, make-up tips en zelfs help je mensen de juiste omgangsvormen aan te leren. Vaak zijn dit make-up artiesten ( visagisten) die verder opgeleid zijn om mensen van goed advies te kunnen dienen met betrekking tot hun uiterlijk en omgang met andere mensen.

Uiteraard is het voor iedereen weer anders. Niet iedereen heeft behoefte aan alle skills van een image consultant. Regelmatig zijn er visagisten die ook kleurspecialist geworden, hairstylist en/of gedragscodespecialist en styling- adviseur. Hoe dan ook, het is altijd maatwerk! 

Onder de loep 

Het eerste wat een image consultant zal doen, is de nieuwe klant scherp onder de loep nemen. Niet alleen zal de image consultant naar het uiterlijk van de klant kijken, ook let zij (hij) goed op de houding van de persoon voor haar(hem). Je kan dus vaststellen, dat een image consultant ook een persoonlijke coach is op het gebied van styling. Het beroep heeft een breed scala aan dienstverlening voor elke klant, maar er is niet echt een specifieke omschrijving van alle taken.

Zelfverzekerdheid

Een styling adviseur die zelf erg onzeker overkomt, kan beter een ander beroep gaan kiezen. Want juist als je je klanten een andere richting wilt opsturen qua houding en uiterlijk, moet je zelf wel zeker overkomen bij je klanten!  Als image consultant hebben je klanten jou extra ondersteuning nodig op het gebied van uitstraling, mode en style. Vaak zijn dat mensen die een publieke functie hebben. Dat kunnen dan politici zijn zoals ministers, persvoorlichters of burgemeesters, mensen in hoge functies bij bedrijven, acteurs of zelfs vertegenwoordigers. Ook kan het heel belangrijk zijn voor diegenen gaan solliciteren naar een job of mensen die een belangrijke presentatie moeten gaan geven. Een belangrijk onderdeel van het advies behelst dan ook het geven van een mediatraining. Zou een image consultant slechts kledingadvies verstrekken aan haar klanten: dan zou ze alleen een kledingadviseur zijn.

Even heel beknopt; Waar kan een image consultant je onder andere bij van dienst zijn:

  • Het werken aan je lichaamshouding
  • Het aanleren van de juiste omgangsvormen
  • Het coachen van mensen
  • Het eigen zelfbeeld verbeteren
  • De juiste styling adviezen geven

Een image consultant is dus eigenlijk iemand die zich op diverse gebieden heeft gespecialiseerd door middel van verschillende opleidingen.  Denk daarbij dan aan een opleiding tot visagist, hairstylist, mode opleidingen en vaak cursussen op het psychologische vlak.  Het is in elk geval geen opleiding die men zomaar eventjes doet. Er gaat tijd overheen voordat men andere mensen van goed advies kan dienen.

Zelf ondernemer worden

Heb je het gevoel dat ook jij graag image consultant wilt worden? Maak dan voor jezelf een lijstje met opleidingen die je hiervoor moet gaan volgen. En vergeet daarbij niet dat je ook een keus maakt of je voor een bedrijf wilt gaan werken, of een eigen consultancy wilt starten. Want voor het openen van een eigen bedrijf(je) zul je een cursus boekhouden moeten gaan doen, of een boekhouder moeten inhuren.