Goede make-up tips voor dames boven de veertig

Goede make-up tips voor dames boven de veertig

Goede make-up tips voor dames boven de veertig

Zeker als je een dagje ouder wordt, voel je je meer zelfverzekerd als je goed bent opgemaakt. Maar welke fouten worden vaak gemaakt en zou je dus moeten vermijden?

Glanzende eyeshadow

Glanzende of metallic eyeshadow die aangebracht is op een ooglid, dat al een beetje rimpeltjes heeft, staat niet mooi. Dit komt voornamelijk omdat de eyeshadow ook in die rimpeltjes gaat zitten. Hierdoor lijk je ouder, want de rimpels worden zo benadrukt.

Donkere lipsticks

Als je donkere kleuren lipstick gaat gebruiken op je lippen, lijken ze snel dunner. Je lippen worden sowieso dunner als je ouder wordt, dus raden we aan om zachtere tinten lipstick te gebruiken. Ook zullen je tanden wat geliger lijken als je felrode of feloranje kleuren lipstick draagt. Welke kleuren zijn wel mooi? Kies frisse kleurtjes die iets meer richting de roze tintjes gaan. Licht koraal, nude tinten of perziktinten. Heb je een donkere huidskleur? Kies dan donkerrode bessen tinten of donker roze kleuren.

Dikke lagen foundation

Foundation, aangebracht op je huid om oneffenheden te camoufleren, werkt averechts. Je wilde eigenlijk kleine rimpeltjes en pigmentvlekken verbergen, maar door er laagjes foundation op te smeren zal  je huid eerder een maskerachtige look krijgen. Plus het feit dat die foundation zich zal gaan ophopen in die rimpels en lijntjes. Hierdoor lijk je eerder ouder dan jonger! Je wilt juist dat de foundation ze verbergt, en niet dat alle aandacht erop gevestigd wordt. 

Wat moet je dan wel doen?

Gebruik, voordat je je foundation aanbrengt, eerst een goede primer. De primer zorgt er voor, dat je foundation ten eerste goed blijft zitten en ten tweede vult de primer de fijne lijntjes op. Hierdoor wordt de ondergrond onder je foudation veel egaler. Bovendien is het beter om de foundation aan te brengen met je (schone) vingers, want dat zorgt voor een betere verdeling van de foundation dan wanneer je het aanbrengt met een sponsje.

Klonterige mascara

Wimpers waarop de mascara te dik is aangebracht, staat onverzorgd. Vooral als we iets ouder worden worden onze wimpers minder vol. Juist daarom ben je waarschijnlijk geneigd om dikkere lagen mascara op te doen. Maar mascara bevat tegenwoordig vaak vezeltjes die wimpers langer of voller laat lijken. Het nadeel van zulke mascara’s is, dat ze al snel een klonterig effect geven.

Wat is de oplossing?

Als je de mascara opdoet, begin dan echt zo dicht mogelijk bij je ooglid. Zigzag je weg naar boven toe en kam je wimpers daarna met een wimperkammetje. Zo voorkom je klontjes en aan elkaar plakkende wimpers. Hierna kun je dan de tweede laag mascara aanbrengen, als je dat nodig vindt. Maar ook deze laag weer even kammen!

Blusher

Door een blush te gebruiken, zie je er natuurlijk gezonder uit! Maar de kleurkeuze is wel belangrijk. Ga voor een perziktintje, roze of heel lichte koraaltinten. Breng een crème-blush (beter geen poederblush!) aan op het ronde deel van je wangen en vervaag het daarna richting je slapen. En voila!