Handige make-up tips voor brildragers

Handige make-up tips voor brildragers

Handige make-up tips voor brildragers

Iedereen die een bril draagt kan daar tegenwoordig best een statement mee maken. Maar zelfs als je de perfecte bril gevonden hebt, die helemaal bij jou past….dan wil je dat je make-up daar ook mooi bij uitkomt! Vandaar dat je hier een aantal handige en belangrijke tips kunt vinden.

Welke make-up is perfect voor mij? 

We beginnen met handige tips voor de brildragers onder ons.

  • Als je bijziend bent en daardoor glazen met een plussterkte in je bril draagt, dan lijken je ogen al gauw groter. Is de sterkte behoorlijk hoog? Dan zul je waarschijnlijk vinden, dat je ogen te groot lijken achter die plus-glazen! Kies dan voor een matte eyeshadow, en breng wat donkergekleurde kohl aan in je waterlijn.  Hierdoor zullen je kijkers iets kleiner lijken.
  • Als je verziend bent, en dus een minsterkte nodig hebt….dan lijken je ogen juist kleiner dan normaal. Breng je dan een lichtgekleurde eyeshadow aan in je ooghoeken (de binnenkant) en breng je een lichte kohl aan in je waterlijn, dan zul je zien dat je ogen juist optisch groter lijken.
  • Doe wat poeder over je foundation, als je die gebruikt in je make-up routine. Hierdoor loop je geen risico dat je foundation op je bril gaat zitten.
  • Als je gezegend bent met mooie lange wimpers die tegen je brilleglazen aankomen, krul ze dan even om met een wimperkruller voordat je mascara opdoet.
  •  Als je een bril hebt met een wat grover montuur, dan zal dat een beetje donkere schaduw onder je ogen tonen, dus een goede concealer is hier geen overbodige luxe.

Make-up tips voor lenzendragers

Het dragen van lenzen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Heel veel mensen dragen ze en zien de voordelen ervan in. Het is bijvoorbeeld prettig om lenzen te dragen tijdens het sporten. Ook kun je er gewoon een zonnebril zonder sterkte overheen dragen. Ook worden er vandaag de dag steeds vaker lenzen geproduceerd met een langere draagtijd en zelfs kan je ze ’s nachts ook inhouden. Dat kan ’s ochtends weer wat beter uitkomen want dat scheelt in je tijd. Was wel eerst even je handen, voordat je je lenzen indoet!

Dagcrème en foundation

Het is beter als je je dagcrème en je foundation pas aanbrengt nadat je je lenzen in hebt gedaan.

Let goed op met make-up in poedervorm

Als je een lensdrager bent is het beter om geen make-up in poedervorm te gebruiken. Want als de poeder in je oog (en onder je lens) terechtkomt, ben je echt de pineut! Hetzelfde advies geldt voor de eyeliner. Gebruik beter de vloeibare variant.

Mascara’s

Mascara opdoen terwijl je lenzen draagt is helemaal geen probleem. Maar waterproof mascara kan hardnekkige vlekjes op je lenzen veroorzaken, dus daar moet je wel mee oppassen! Ook mascara op oliebasis kan een beetje een risico zijn.

Je make-up verwijderen

Als je ’s avonds je make-up eraf wilt halen, doe dan eerst je lenzen uit. Ga dan pas  met de make-up remover aan de gang.