Make-up adviezen voor gevoelige ogen

Make-up adviezen voor gevoelige ogen

Make-up adviezen voor gevoelige ogen

We vinden het allemaal heerlijk om er goed uit te zien. Daarom maken we onszelf graag op. Maar wat nou, als je ogen snel irriteren door make-up? Jeuk, irritatie, roodheid of tranende ogen….hoe los je dit probleem op? Dan maar geen mooi opgemaakte ogen? We zullen je een aantal bruikbare adviezen geven, waardoor je hopelijk toch wel oogmake-up kunt opdoen! 

  • Make-up producten voor extra gevoelige ogen. Het zou zo maar eens kunnen dat je ogen overgevoelig zijn voor sommige ingrediënten in de make-up die jij gewend bent te gebruiken. Allereerst is het misschien een goed idee, om eens te laten testen of je allergisch bent voor bepaalde stofjes. Ook wordt er make-up verkocht met het label ‘hypo-allergeen’. Dat houdt in, dat er heel milde  ingrediënten in deze make-up zitten die niet snel voor een allergische reactie zorgen. Vaak is het ook zo, dat je zelf even een aantal producten kunt uitproberen, om te kijken hoe je ogen daar op reageren. Vraag om monstertjes bij een goede parfurmerie en/of make-up speciaalzaak.
  • Denk eraan dat ook make-up een beperkte houdbaarheidsdatum heeft! Make-up heeft een bepaalde houdbaarheid. Zeker de vloeibare make-up. Poeder make-ups zijn in het algemeen langer houdbaar. Je kunt op de make-up verpakking een klein symbooltje zien van een potje met een geopende deksel. Naast dat potje zie je een cijfer staan. Dit cijfer staat voor het aantal maanden, dat je deze make-up kunt bewaren nádat je het hebt geopend. Toch is het voor mensen met gevoelige ogen beter om voor de kortere houdbaarheid te gaan, want hierin zitten weer minder irriterende conserveringsmiddelen.
  • Denk je ook aan de reinigingsproducten die je dagelijks gebruikt? Het is een logische gedachte dat mensen vaak denken dat hun make-up de oorzaak is van de oogirritaties, waar ze last van hebben. Niets is echter minder waar! Sommige oogreinigingslotions of pads kunnen best wel aggressieve middelen bevatten. Zowel voor je huid als voor je ogen! Een product met bijvoorbeeld amandelolie en/of bijenwas is ideaal voor de huid rond de ogen. Het zijn natuurlijke bestanddelen en ze verstoren de balans van de huid niet.
  • Wees extra voorzichtig wanneer het om je ogen gaat.  Het liefst wil je lekker in je ogen gaan zitten wrijven, als ze geïrriteerd zijn! Maar beter is het, om niet aan die verleiding toe te geven! Ook als je je make-up verwijdert, dien je voorzichtig te werk te gaan. Dep een beetje (mild) reinigingsproduct op de huid rond de ogen en laat het eventjes inwerken. Nu hoef je niet hard te vegen, om alle make-up te verwijderen. En make-up verwijderen moet echt! Want juist restjes make-up die nog op je ogen zijn achtergebleven, kunnen voor irritaties zorgen.

Nog enkele tips voor gevoelige ogen:

  • Breng altijd eerst wat verzorgende oogcreme aan onder je make-up.
  • Vermijd poeder-eyeshadow. Poeder kan gemakkelijk in je ogen terechtkomen.
  • Blijf daarom ook weg bij glitter make-up. Ook de glittertjes zorgen voor irritaties!
  • Doe geen make-up op je onderwimpers en op je waterlijn.