Ontharen door middel van IPL

Ontharen door middel van IPL

Ontharen door middel van IPL

We kennen allemaal hetzelfde probleem: Telkens weer moeten we onze benen, oksels en bikinilijn ontharen. Het is een nooit verdwijnend probleem, want wie wil er nou als een behaarde bouwvakker bijlopen? Natuurlijk besteden we er misschien in de herfst en de winter iets minder aandacht aan dan in de lente en de zomer. Dan dragen we dikke truien en lange broeken of leggings. Maar zodra het zonnetje weer tevoorschijn komt… willen we weer luchtiger gekleed gaan!

Meerdere manieren van ontharen

Natuurlijk leiden er vele wegen naar Rome. Iedereen heeft zijn/haar eigen manier van ontharen. De een prefereert scheren, en de ander heeft de voorkeur aan waxen. Dan kan je nog denken aan epileren, laseren of een ontharingscrème gebruiken. Maar vandaag gaan we het hebben over een andere ontharingsmethode, namelijk ontharen door middel van IPL. Nooit van gehoord? Geen probleem! Hier lees je alles over deze mooie manier van ontharen. 

IPL is een veilige methode 

Aangezien het ontharen door middel van IPL helemaal veilig is, blijkt het een erg aantrekkelijke manier van ontharen. IPL staat voor “Intense Pulsed Light” en eigenlijk is deze manier van ontharen veel gebruikt bij beautysalons. Wat hier een leuk weetje is, is dat je het ook veilig én pijnloos zelf thuis kunt doen! Je kan het dus op een tijd doen die jou het beste uitkomt en bovendien zal het je op de lange duur minder geld kosten. In een beautysalon kost het ontharen middels IPL ongeveer 350 euro, als je je boven- en onderbenen en je bikinilijn laat behandelen. 

Wat kost een goed IPL apparaat?

Er zijn natuurlijk apparaten van verschillende merken in de handel. Die van Philips, (de Philips Lumea) variëert tussen de 250 euro en de 475 euro. Afhankelijk van welk type je kiest. Dan is er ook een apparaat van Braun (de Braun silk-expert Pro 5 PL5137) die ongeveer 329 euro kost. Dus als je het van de zakelijke kant bekijkt, ben je met de aanschaf van zo’n apparaat evenveel kwijt als voor één complete behandeling bij een beautysalon. Maar dan kan je dus de volgende behandelingen zelf thuis doen, en kost het je niets extra.

Hoe werkt een IPL-apparaat?

Het IPL systeem werkt middels lichtflitsen die het pigment in de haarwortels en in de haartjes verwarmen met lichtenergie. De haarzakjes worden op deze manier niet vernietigd maar ze gaan door deze behandeling in een soort van rustperiode. Als je deze behandelingen regelmatig herhaalt, zeker in het begin, zul je al snel ruim twee maanden glad en haarvrij blijven. Wat natuurlijk helemaal in de zomer goed uitkomt! Wel altijd de gebruiksaanwijzing goed lezen, zodat je alles correct doet!

Doet een IPL-behandeling pijn? 

Een IPL-behandeling is in principe pijnloos en bovendien gelukkig ook simpel om zelf te doen. Het is een methode die voor elk huidtype geschikt is. En hoe donkerder het contrast tussen de haartjes en de huid is… hoe beter het werkt. Informeer dus goed voordat je er eentje aanschaft, zodat je geen spijt krijgt van een dure aankoop.