Wat staat er op mijn to-do-list in 2021?

Wat staat er op mijn to-do-list in 2021?

Wat staat er op mijn to-do-list in 2021?

Allereerst: 2020 is voorbij en de vooruitzichten voor 2021 zien er beter uit. De vaccinaties tegen het Coronavirus zijn van start gegaan en we zien eindelijk licht aan het eind van de Covid-tunnel. Optimisme is dus weer toegestaan! Maar kunnen we al plannen maken voor 2021? Zeker!

We gaan gezonder eten

Dat is een super voornemen. Gezond eten moet ook lekker zijn. Er zijn zoveel leuke, lekkere recepten te vinden op het internet. Gebruik veel groente voor je maaltijden en eet lekker vers fruit als tussendoortje. Tegenwoordig is buiten de deur eten even geen optie, maar eten bestellen kan natuurlijk prima. Dat is een leuke eetwissel. Zeker als je iets anders bestelt dan je normale kostje. Denk eens aan sushi of groentespiesjes met gegrillde lamskoteletjes, yoghurt/mangosausje erbij…heerlijk! Probeer wel aan gezondheid te denken en eet niet al te veel vetten. Wissel geregeld af met vegetarisch eten, want teveel vlees eten is niet gezond.

Kom in beweging

Ook thuis kunnen we prima bewegen. We kunnen meedoen met simpele sportprogramma’s op televisie. Of zelf thuis op een fitnessapparaat sporten.  Mensen trainen op loopbanden, hometrainers en crosstrainers in hun eigen huis. Zeker toen de sportscholen vorig jaar dicht gingen, is er veel fitnessapparatuur verkocht. Neem goede voornemens en voer ze uit. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen ben je het jaar goed begonnen!

Probeer te (be)sparen

Als je iedere maand een vast bedrag opzij kunt zetten en daar bovenop geld kan besparen door bijvoorbeeld zuiniger om te gaan met de energie thuis, kun je na een tijdje al aardig wat extra geld over hebben. Denk bijvoorbeeld ook even na voordat je iets koopt, of je dat wel echt nodig hebt. En als het je lukt kan je aardig sparen. Misschien kunnen we tegen de zomer weer op vakantie en dan kun je dat gespaarde geld goed gebruiken.

Je huis anders inrichten

Laat lekker een frisse wind door je huis waaien. Richt de boel anders in. Dat hoeft weinig of niets te kosten, je kunt de meubels verplaatsen. Of iets anders aan je muur hangen. Of als je echt aan de slag wilt… ga een kamer behangen, leg nieuw laminaat of verf een meubelstuk in een andere kleur beits of verf. Je zou bijvoorbeeld ook een nieuw meubelstuk kunnen aanschaffen bij een kringloopwinkel, zo ben je veel goedkoper uit.

Organiseer eens een make-up avondje met een of twee vriendinnen

Iedereen kan wel een wellness moment gebruiken. Doe bij elkaar een goed masker op, maak elkaar mooi op en zet een gezellig muziekje op. Gewoon lekker ontspannen en na de wellness ochtend samen iets lekkers eten. Maak een mooie salade en grill een paar steaks. Door gezond te eten blijf je slank en geef je jezelf alle nodige vitamines en mineralen.

En de vakantie?

Hopelijk is het tegen de zomer zover, dat de meeste mensen gevaccineerd zijn. Dan kunnen we dus ook weer genieten van een heerlijke vakantie in Nederland of daarbuiten. Dat is een mooi vooruitzicht!