Wenkbrauwen tatoëeren? Hier lees je er alles over!

Wenkbrauwen tatoëeren? Hier lees je er alles over!

Wenkbrauwen tatoëeren? Hier lees je er alles over!

Veel mensen zullen het enorm spannend vinden; je wenkbrauwen laten tatoëeren. Het is natuurlijk ook niet niks, want een tattoo op je gezicht is niet iets dat je kunt verbergen. Het zijn tenslotte je wenkbrauwen! En ook is er de techniek van het microblading. Wil je weten wat het verschil is tussen beide? Lees dan verder.

Wenkbrauwen tatoëeren

Bij het tatoëeren van de wenkbrauwen (permanente make-up) injecteert een tattoo-apparraat het pigment in de huid. Met een heel fijn, klein naaldje worden middels kleine prikjes in de huid pigmentdeeltjes ingebracht en zo wordt een wenkbrauw gevormd. Tegenwoordig gebruiken ze semi-permanente pigment. Dat betekent dat de inkt na een jaartje of 2, 3 gaat vervagen.Op zich is dat helemaal geen slecht idee, want met de jaren verandert je uiterlijk en kunnen je wenkbrauwen dan weer mee met die veranderingen. Zo blijf je altijd de correcte wenkbrauwen behouden, die bij jouw gezicht passen. En dan nog de vraag of het pijnlijk is; irritant eerder dan echt pijnlijk. Maar het is verschillend per persoon. De een kan meer hebben dan de ander!

Microblading

De afgelopen jaren is microblading ook een veel gebruikte methode om de wenkbrauwen in te kleuren geweest. Ook hier wordt semi-permanente pigment gebruikt. Alleen wordt het bij microblading met een klein mesje aangebracht en niet met een tattoo-naaldje. Ook was het tot voor kort zo, dat met de mesjes van het microblading fijnere haartjes nagebootst konden worden. Daarom was microblading de afgelopen tijd razend populair. 

De nadelen van microblading

Ten eerste is microblading niet geschikt voor mensen met een vettige huid. Ten tweede hangt er toch een zeker risico aan het microblading, omdat er met mesjes gewerkt wordt. Het risico op ontstekingen in de huid is iets groter dan bij het tatoëeren, omdat de tattoo naaldjes dieper in de huid gaan dan de microblading mesjes.

Waarom wil je wenkbrauwen laten tatoëeren?

Het komt regelmatig voor, dat vrouwen ongelijke of hele dunne wenkbrauwen hebben. Om ze iedere dag in te tekenen is best een tijdrovend klusje. En tijdens bijvoorbeeld het zwemmen lopen je wenkbrauwen dan vaak uit. Daar zit niemand op te wachten! Vandaar dat de keus om ze te laten tatoëeren vaak al snel gemaakt is.  

Wie gaat jouw wenkbrauwen doen?

Zorg dat je bij een erkende tattoo artiest je wenkbrauwen laat doen. Ga gewoon eerst even naar de shop en kijk hoe ze werken. Tatoëeren moet namelijk heel hygiënisch gebeuren. Je wilt niet met nare infecties op je gezicht komen te zitten. Is de praktijkruimte schoon? Desinfecteren ze goed? Voor jou hele belangrijke informatie! Zorg dat je door iemand geholpen wordt die veel ervaring met wenkbrauwen heeft. Zo kun je met een gerust hart je behandeling ondergaan.

Hoe lang duurt een behandeling ?

Alles bij elkaar duurt een behandeling zo’n kleine 2 uurtjes. Er vindt natuurlijk een intake plaats, en vervolgens moet de juiste kleur uitgekozen worden. Dan de behandeling zelf ( het pigmenteren) en de afhandeling van jouw wenkbrauwen. Succes!