Zelf je tanden bleken

Zelf je tanden bleken

Zelf je tanden bleken

Daar zeg je me wat! Je wilt graag wittere tanden, maar je ziet wel op tegen de kosten als je het door een tandarts laat doen. Door online prijzen te vergelijken kunnen er namelijk best grote verschillen in prijs blijken.

Hoe lang blijven je tanden wit?

In het algemeen kun je stellen, dat duurzame manieren van bleken meer geld kosten. Ga je voor een eenmalige behandeling, dan zul je merken dat het resultaat ook niet zo lang zichtbaar zal blijven. We raden je aan om jezelf in ieder geval een aantal belangrijke vragen te stellen:

  • Hoeveel informatie krijg ik over de online aangeschafte tandenbleekset?
  • Is de verkoper een online specialist of een tandarts met veel ervaring in het bleken van tanden?
  • Krijg ik er een Nederlandstalige handleiding bij?
  • Zijn deze bleeksets gecertificeerd volgende de EU-wetgeving?

Het is verleidelijk om de prijzen van bijvoorbeeld alleen basissets of eerste behandelingen te vergelijken. Maar toch is dat niet altijd de juiste manier. Je moet ook kijken naar het aantal bleekbehandelingen dat er in die verpakking zit. Als het er maar eentje is, dan ben je waarschijnlijk veel duurder uit.

Blekende tandenpasta’s, bleekpennen of charcoal

Tandenpasta’s en charcoal en bleekpennen kan je al voor enkele euro’s kopen. Ze zijn goedkoop en hun werking is dan ook een stuk minder. Ook is de duur van de werking beduidend korter! Ze zijn echter wel heel geschikt om de witheid van je tanden te onderhouden na een bleekbehandeling bij de tandarts.

Thuisbleeksets

De prijzen van thuisbleeksets liggen wel behoorlijk uiteen. Je kunt ze al online kopen vanaf ongeveer € 20,- t/m zo’n € 140,-. Vaak hebben die duurdere blleksets dan bitjes op maat gemaakt, en de goedekopere hebben soms zelfs geen bitje, of een standaard bitje.  Vaak worden je tanden al na ongeveer tien minuten witter. Je kan met zulke sets zelfs een resultaat behalen tot ongeveer 6 tinten lichter, mits je de behandeling een aantal dagen achter elkaar herhaalt. En dan moet je dat eigenlijk iedere 4-6 weken weer herhalen. Vaak kan je dan de refills weer bij dezelfde leverancier nabestellen.

Bleken bij de tandarts of in een kliniek

Het verschilt uiteraard per kliniek of per tandarts, maar in het algemeen kost een eerste bleekbehandeling ongeveer tussen de vijfenzeventig en de hondervijftig euro. Hierna moet het maandelijks bijgehouden worden en dat kan je rond de vijftig euro kosten.  Eigenlijk kosten ze allebei dus wel wat euro’s. Maar het voordeel van bij een tandarts bleken is dat je door een professional behandeld zult worden. Vraag wel eerst een offerte aan, dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Is thuis bleken wel veilig?

Let gewoon goed op voordat je een thuisbleekset aanschaft. Kijk of het middel voldoet aan de keuringseisen van de EU-regels. Is dat in orde? Dan kan je ervan uitgaan dat je veilig bezig bent. Hou je echter wel aan de gebruiksaanwijzing in de verpakking, bleek je tanden niet vaker dan is toegestaan! En dan…. Genieten van je witte tanden!