Hoe bespaar je geld op je make-up?

hoe bespaar ik geld

We willen er allemaal graag zo mooi mogelijk uitzien! Daarom spenderen we best wel veel tijd voor de spiegel en bij de schoonheidsspecialiste en de kapper. Maar al die make-up en huidverzorgings producten kosten dan ook best wel wat. Waarschijnlijk geven de meesten van ons meer geld uit aan make-up, dan we eigenlijk nodig hebben!

Breng je foundation aan met je handen

We vinden het allemaal fijn om een make-up spons te gebruiken bij het aanbrengen van onze foundation. Het is daar gemakkelijker dan ooit mee geworden. Maar die make-up spons neemt wel minstens een derde van je foundation in zich op. Zonde, toch? Vandaar het (besparende) advies om je foundation gewoon met je handen aan te brengen. Zo gebruik je het product helemaal ten volle en je doet er echt veel langer mee!

Denk goed na, of je die lipstick wel echt nodig hebt

Nou kan je wel zeggen dat jij nooit make-up koopt,  die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Maar de waarheid is natuurlijk, dat we dat allemaal wel eens doen! We hebben allemaal zo’n lade of een mandje waarin veel te veel make-up zit, die we misschien bijna nooit gebruiken. Zonde, want ook make-up is beperkt houdbaar. Dat betekent dat je het na de houdbaarheidsdatum weg moet gooien.

Gebruik je tubes helemaal tot de laatste druppel

Zelfs als je er alles aan hebt gedaan om die tube leeg te knijpen, zit er nog steeds make-up in. Of het nou foundation of crème is. Knip daarom de tube open en dan zul je zien, dat er nog voor een kleine week aan product in je tube zit. Zo bespaar je ook geld.

En als er kortingsdagen zijn….maak daar dan goed gebruik van

Als jouw favourite merk lipstick, ogenschaduw of mascara in de aanbieding is? Haal er dan gewoon twee. Want op de lange duur is dat toch een leuke besparing! Dan hoef je die de volgende maand niet duur te kopen, maar heb je hem voor die aktieprijs!

Je hebt per ongeluk je palette met ogenschaduw uit je handen laten vallen

Je kan jezelf wel voor je kop slaan! Je mooie ogenschaduw ligt in brokjes in het doosje. Heel vervelend, maar gelukkig is er een goede oplossing om de schade te fixen. Meng de brokjes ogenschaduw met een vettige crème en hij is weer prima te gebruiken! In feite is het nu een ogenschaduw-gel. Een ander voordeel hiervan is, dat je het zelfs als lippenstift kunt gebruiken. Ook dat bespaart je weer enkele euro’s. Bovendien passen je ogen en je lippen zo perfect bij elkaar!

Verzamel make-up monsters

Vraag als je naar een openbaar evenement gaat, make-up monsters aan bij de make-up balies. Zelfs bij drogisterijen hebben ze vaak enkele make-up monsters voor je als je erom verzoekt. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen gratis make-up monsters hebt gekregen, maar dat je ze ook eerst rustig thuis kunt uitproberen. Zo bespaar je jezelf geld, een allergische reactie en een miskoop.