Gelnagels; weet waar je aan begint

Gelnagels; weet waar je aan begint

Gelnagels zijn vandaag de dag heel gewoon en vele dames dragen ze. Ze zien er heel natuurlijk uit, niemand kan zo op het eerste oog zien dat je ze draagt. Door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gelnagels zijn ze dun en sterk, maar we willen je graag wat info geven. Zodat je weet waar je aan gaat beginnen.

Natuurlijke look

Zowel onze smaak als de kwaliteit van nepnagels is volledig veranderd. Wij als klant zijn een stuk kritischer dan we vroeger waren. We willen dat onze gelnagels er zo natuurlijk mogelijk uit moeten zien. Dat geldt voor de dikte van de nagels, maar ook voor de vorm. Ook de kleur staat hoog op het lijstje van onze eisen. Zodra een nepnagel te dik of te lang en te puntig is, oogt hij al snel ordinair en cheap. Hetzelfde geldt voor onze wensen met betrekking tot nail-art. We willen onze nail-art minimalistischer en stijlvoller dan vroeger.

Wat is de reden dat nepnagels tegenwoordig zo mooi gevormd zijn?

Dat komt omdat de gels waar nu mee gewerkt wordt, veel minder stug zijn dan vroeger. Ook zijn ze een stuk dunner én sterker dan de oude soorten. Ze passen zich prima aan bij de eigen nagels. Hierdoor heeft de nagelstyliste er minder werk aan en ben je eerder weer de deur uit.

Gelnagels

Gelnagels worden aangebracht op je eigen nagels en vervolgens perfect in model gebracht. Hierna worden ze uitgehard onder een daarvoor bestemde lamp. En dan bestaat er nog de keus uit flexibele gelnagels of een harde soort, die stugger is. Afhankelijk van jouw eigen nagels zal de nagelstylist hieruit een keuze maken.

Gellak of gelpolish

Gellak of polish wordt aangebracht op dezelfde manier als een nagellak. Hierdoor hoeft de styliste de nagels niet in model te vormen. Het voelt iets flexibeler aan dan gelnagels, maar het is tegelijk ook een stuk minder sterk dan een gelnagel die uitgehard is onder een lamp. Gellaknagels kunnen gewoon verwijderd worden met aceton, door ze erin te weken.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn nagels die worden geplaatst door middel van de liquid en powder-techniek. Door de combinatie van de vloeistof en het poeder onstaat er een vorm van plasticine, die dan gemodellerd wordt. Eigenlijk is deze nagelsoort niet heel erg populair meer in Nederland. Mits correct geplaatst zijn ze net zo mooi als gelnagels.

Is het dragen van nepnagels slecht voor je eigen nagels?

Wat slecht voor je nagels is, is het teveel vijlen ervan. Je eigen nagels moeten opgeruwd worden, voordat de gelnagels erop geplaatst gaan worden. In principer is een gel die correct uitgehard is én niet in contact komt met je huid, niet schadelijk. Moeten de gelnagels aangevuld worden, dan hoeft slechts het nieuw aangegroeide stukje nagel even opgeruwd worden. Zo wordt de schade beperkt.

Krijg je nagelschimmel van gelnagels?

Het kan voorkomen als je gelnagels draagt. De reden is dat er nagels los zijn gekomen en dat hierdoor vuil en vocht onder de nagel is gekomen. Laat dan je gelnagel asap behandelen.