Op vakantie: Welke make-up en verzorging neem je mee?

Het zit er weer een beetje aan te komen! Misschien kunnen we, ondanks alle corona strubbels, deze zomer weer op vakantie. Heerlijk! Maar laten we het goed plannen. Wat nemen we mee aan huidverzorgingsproducten en welke make-up is handig om in je koffer te stoppen? Je wilt niet teveel aan spullen meenemen, maar je wilt ook niets tekortkomen!

Je make-up tasje

Neem een make-up tas mee, waarin ook ruimte is voor je kwasten.  Misschien is het handig om er ook een spiegeltje in te hebben. Vooral als je van plan bent om in je vakantie te gaan zwemmen, is waterproof make-up wel handig. Je wilt niet uit het zwembad komen en er uitzien als een pandabeer in bikini! Dus: Waterproof mascara en waterproof eyeshadow. Het is daarnaast heel handig om een primer aan te brengen onder je eyeshadow, om zo te voorkomen dat het in de lijntjes van je oogleden gaat zitten.

Verder raden we je aan, om poeder eyeshadow te gebruiken en geen crème eyeshadow. Vooral als je naar een warme locatie gaat! Vergeet daarnaast niet om een make-up remover voor waterproof make-up mee te nemen. De drogisten verkopen handige kleine reisflesjes, die je kunt vullen vanuit een grote fles. Zo reis je licht. (Ook andere mini producten zoals een klein tubetje tandpasta en kleine flesjes shampoo zijn erg handig!)

Gezichtsmake-up

Juist omdat je gaat zwemmen en naar een warme vakantie locatie gaat, is het beter om een primer onder je foundation aan te brengen. Begin met een hydraterende dagcrème en denk eraan dat ‘ie SPF bevat. Zo is je huid gehydrateerd en beschermd.  Als je wat transparante gezichtspoeder over je foundation aanbrengt, blijft ie beter zitten. Om helemaal zeker van zaak te zijn, kan je nog fixeren met een fixeerspray. Verder is het handig om een concealer mee te nemen, in het geval dat er plotseling wat roodheid of donkere kringen onder je ogen tevoorschijn komen. Vergeet niet om wat lipstick te gebruiken voor een frisse look.

Ja maakt je make-up af met mooie wenkbrauwen. Kleur ze met wat eyeshadow en een wenkbrauwenpotlood in en fixeer ze daarna. Bescherm je ogen terwijl je met de fixeerspray sprayt! Eventueel nog wat blusher op je wangen en voilà, je ziet er zomers en stralend uit!

UV bescherming

Last but not least: Je moet jezelf heel goed beschermen tegen de UV stralen van de zon. Natuurlijk niet alleen je gezicht, maar alle huid die in de zon komt. Koop in elk geval ieder jaar een nieuwe fles, want de houdbaarheid van deze producten is tijdelijk. En hoe ouder ze worden, hoe minder goed ze beschermen.

Het is het verstandigst als je iedere twee uur jezelf opnieuw insmeert. Zonnebrandproducten hebben verschillende factoren. De hoge factoren bieden meer bescherming aan de lichtere en gevoelige huid. Maar ook als je licht getint bent of een donkere huid hebt: Insmeren en jezelf beschermen! Iedereen kan verbranden in de zon én in de schaduw! Zelfs als het bewolkt is.