Sandalen weer uit de kast: Voeten weer zomerklaar!

Als het mooie weer in ons land is, komen de open schoenen, sandalen en slippers weer tevoorschijn! En die dragen we dan allemaal weer, behalve als het regenachtig weer is. Maar je voeten zullen na de winter wel een grote onderhoudsbeurt en extra verzorging kunnen gebruiken. Niet iedereen heeft tijd en zin om naar een pedicure te gaan, dus we gaan je enkele handige tips geven om ook jouw onderdanen weer goed verzorgd en zomerklaar te krijgen!

Voetenbadje

Zeker als je een staand beroep hebt, zoals kapper of visagiste, hebben je voeten het af en toe echt te verduren. Zeker als het erg warm weer is, kunnen je voeten dikker en warmer worden en onprettig aanvoelen. En wat is er dan fijner dan een heerlijk verzorgend voetenbadje? Een hele prettige is The Body Shop Peppermint Reviving Foot Soak (€ 11,-). Dit badzout verfrist en verwent je voeten en is speciaal voor in een voetenbad.

Eelt

Het is op zich niet een enorm probleem, integendeel! Een beetje eelt beschermt je huid en is juist heel nuttig. Het ontstaat als je veel loopt, maar het kan ook komen door verkeerd schoeisel. De likdoorns die daardoor komen, moeten wel professioneel verwijderd worden door een pedicure. Maar voor een beetje extra weghalen is een puimsteen een ideale oplossing. De Stepping Stone van Lush. Let wel even op dat je hem niet onder water houdt, want dan wordt ‘ie helemaal zacht. Maak je voeten nat en ga er met de droge Lush Stepping stone overheen. Hij ruikt zalig! Je voeten worden er een beetje glad van, dus even badslippers aan voordat je gaat lopen.

Hardnekkige eelt plekken?

Voor echt meer of grotere eeltplekjes kan je beter een voetenvijl of een voetenrasp gebruiken. Een fijne elektrische eeltvijl is de Scholl Velvet Smooth voetenvijl (momenteel in de aanbieding bij het Kruidvat voor € 21,77). Hij verwijdert het eelt zachtjes en je voeten zullen weer glad aanvoelen.

Eeltsokjes

Als je niet bereid bent om het eelt van je voeten af te raspen, scrubben of te vijlen? Dan zijn er nog de eeltsokken van het Kruidvat. Die draag je een uurtje, en je voeten zullen er wat zachter van worden. Het echte resultaat bemerk je na enkele dagen. Dan zullen je voeten een beetje vervellen (yakkie!).

Hydrateren

Nadat al dat eelt verwijderd is, verdienen je voeten wel wat hydratatie. Dat kan je op verschillende manieren aanpakken:

  • Je doet een dun laagje vaseline erop voor het slapengaan, en trek er wel sokken overheen. Laat het gewoon de hele nacht lekker intrekken en was ’s ochtends met ontvettende zeep. Wat water en een druppeltje ontvettende zeep!
  • Gebruik een speciaal voetmasker. Laat het even inwerken met als resultaat poedelzachte voetjes! 
  • Gebruik een hydraterende crème en smeer het er dunnetjes mee in. Prima voor de huid en je voeten zien er weer uit om door een ringetje te halen.

Je teennagels

Duw zachtjes je nagelriemen naar achteren, lak je teennagels netjes en voilà!