Je bikilijn laseren? Nuttige adviezen bij permanente ontharing

Bikinilijn

Om een clean look te hebben tijdens het dragen van je badpak of bikini, zul je aan de slag moeten gaan met wax of hars om te ontharen. Ook vallen scheren en epileren(au!) onder mogelijkheden. Helaas groeien al die vervelende (duidelijk zichtbare) haartjes al snel weer terug en moet je weer van voren af aan beginnen. Gelukkig is er vandaag de dag nóg een optie: permanent ontharen met een laserbehandeling. Hier lees je er meer over.

Advies 1: Doe geen hars-of waxbehandeling vooraf

Zes weken vóórdat je een permanente laserbehandeling ondergaat, moet je echt van die bikinilijn afblijven! Als je in die zes weken ervoor eigenwijs bent en toch gaat harsen, waxen of epileren kunnen de haarzakjes namelijk beschadigen. Hierdoor zullen ze tijdens een laserbehandeling niet correct verwijderd worden! Scheren, trimmen of knippen mag echter wel, want daarbij blijven de haarzakjes wel intact. 

Advies 2: Blijf weg uit de zon voor én na de laserbehandeling van je bikinilijn

Als je hebt gezond in je bikini gedurende de zes weken en na de laserbehandeling, zal je huid verkleurd zijn. Helaas neemt een verkleurde huid teveel energie op van de laser. En daardoor zullen er pigmentvlekken ontstaan in de zone van je bikinilijn! Daar zit je niet op te wachten, toch? Hetzelfde geldt voor een kleurtje krijgen onder de zonnebank, want die heeft hetzelfde effect als zonlicht. Als je een donkere huid hebt (met natuurlijk veel meer pigment), vraag dan aan de huidtherapeut om een behandeling voor de donkere huid. Er zijn namelijk speciale laserbehandelingen die perfect afgestemd zijn op een (donker getinte) huid met veel pigment.

Advies 3: Kies voor een gecertificeerde huidtherapeut

Als je ervoor kiest om je bikinilijn te laten laseren, ga dan alsjeblieft voor een gediplomeerde huidtherapeut. Huidtherapeuten hebben een HBO opleiding en ze zijn professioneel getraind in het permanent ontharen met een laserbehandeling. Daarom ben je bij een gecertificeerde huidtherapeut in goede handen!  

Naast de veiligheid is er nog een ander punt: Doet een laserbehandeling pijn?  Veilig wil dus niet zeggen dat een laserbehandeling pijnloos is. Nou heeft de één er meer last van dan iemand anders, maar het is niet geheel pijnloos. In het algemeen zul je wat prikjes ervaren op je huid. Lasers kunnen ook wel eens warm tot heet aanvoelen. Maar gelukkig bevatten de nieuwe lasers een koelsysteem, om zo de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Advies 4: Geduld is een schone zaak

Er zijn vaak 6 tot 8 behandelingen nodig om het geoogde resultaat te bereiken. (met tussenpauzes van 6 weken!). Haar groeit in verschillende fases. Er is de groeifasede overgangsfase en tenslotte de uitvalfase. Bij de groeifase zitten haren helemaal onderin het haarzakje. Zo worden ze tijdens een laserbehandeling compleet vernietigd. Haar in de overgangsfase en de uitvalfase komt weer terug. Na 2,5 maand heb je dan weer haar terug op die plaats. Dan moet er weer gelaserd worden. Maar bij andere manieren van ontharen komt het haar ook weer terug!