De essentiele handelingen vóórdat je make-up aanbrengt.

Deze blog is voor iedereen die nog niet zoveel ervaring heeft met verzorgen van je gezichtshuid. Alle begin is moeilijk, maar wij gaan het gemakkelijk voor je maken! Een schone huid is de beste basis voor een mooie, frisse huid en voor een succesvolle make-up.

Allereerst zijn er een aantal vaste essentials, die je iedere dag opnieuw zult moeten doen. Want een goede basis en een mooie huid zijn erg belangrijk, als je er mooi wilt uitzien.

Je huid reinigen

Het is superbelangrijk om je huid zowel ’s ochtends als ’s avonds voor het slapen gaan te reinigen. Door dat te doen voorkom je het ontstaan van pukkeltjes en andere huidirritaties! Want geloof het of niet… zelfs als je slaapt wordt je huid een beetje verontreinigd! Dus lieve lezers, was en reinig je gezicht altijd met regelmaat. Bovendien zal make-up op een vies gezicht gaan vlekken! We raden ook het gebruik van een face-wash onder de douche aan, bij de start van je dag.

Een dagcrème aanbrengen

Het dagelijks aanbrengen van een dagcrème zal altijd nodig blijven. Breng een dagcrème aan na het wassen en reinigen van je gezicht. Zorg ervoor dat je een dagcrème gebruikt die vooral vochtinbrengend is. Als je namelijk een vochtarme (droge) huid hebt, ontstaat er een ander probleem. Want als er geen goede basis onder je foundation zit, zal de vloeibare make-up zo je huid ingezogen worden. Met als gevolg: vlekjes en kringen op je huid en het zal heel strak en onprettig aanvoelen!

De primer 

De primer is een laagje, dat je tussen je dagcreme en je foundation aan moet brengen. Het zorgt ervoor dat je foundation egaal en vlekkeloos aangebracht kan worden. Bovendien blijft de foundation de rest van de dag goed zitten. Wij vinden de Prep+Prime bas primer van Mac Cosmetics een van de beste primers die er bestaat! Een echte aanrader!

Goede make-up kwasten

Waarom vinden wij dat je kwalitatief goede make-upkwasten moet gebruiken? Omdat je betere resultaten zult boeken met goede materialen. Om je een voorbeeld te geven: Het is heel moeilijk blenden (vervagen) met een te harde kwast. En juist dat blenden staat garant voor een mooie make-up.  

Je kwasten schoonmaken

Wat ook erg belangrijk is, is het reinigen van al je make-up kwasten. Met vervuilde kwasten zal je make-up er vlekkerig uit gaan zien. Om dan nog niet te spreken van alle bacteriën die zich genesteld hebben in de haren van je kwast! Die breng je dus dagelijks aan op je ogen en je gezicht! En dat zal uiteindelijk gaan zorgen voor huidirritaties, pukkeltjes en andere mogelijke problemen zoals een ooginfectie. En daar zit niemand op te wachten! 

Maak je kwasten na ieder gebruik gebruik schoon met een speciale brush cleaner: Breng wat brush cleaner aan op een tissue en wrijf dan zachtjes met de kwast over de tissue. Zo wordt je kwast weer hygiënisch schoon. Brush cleaners zijn er van meerdere make-up merken te koop. Let goed op de prijs-kwaliteitverhouding!