Naturel make-up, less is more!

Naturel make-up, less is more!

Een mooie naturel make up is een make-up, waarvan je eigenlijk niet kan zien dat iemand hem draagt. De reden hiervan is, dat je met slechts enkele producten een fris uitziende look hebt gecreëerd. Je werkt dan met subtiele kleurverschillen en contrasten. Het resultaat is, dat je er stralend uitziet terwijl je echt minimaal make-up hebt gebruikt! Ben je benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees dan daarvoor de nuttige tips in deze blog.

Naturel make-up tips

  • De foundation. Gebruik een kleine hoeveelheid foundation. Je hebt maar heel weinig nodig om er stralend uit zien! Eerst breng je met het topje van je vinger een klein beetje foundation aan op elk plekje van je huid, dat je iets egaler wilt hebben. Denk daarbij aan je voorhoofd, je wangen en je neus en kin. Nu blend je dat met je vingers of met een kwast. Als je huid al egaal is, meng de foundation dan met een beetje moisturizer voor een lichte dekking.
  • De eyeliner. Om jouw kijkers er expressiever uit te laten zien breng je een lijntje aan in de waterlinie van je ogen. Zo is ‘ie praktisch ontzichtbaar! Gebruik een zacht bruin of zwart ogenpotloodje voor dit lijntje. De waterlinie van je ogen is de vochtige huid van je bovenooglid. Werk hierbij van buiten naar binnen en vergeet niet om ook goed tussen je wimperhaartjes te kleuren. In het geval dat je ogen klein zijn; ga dan niet verder dan tot aan de pupilhoogte! Hierdoor zullen je ogen groter lijken.
  • De mascara. Als je een naturel look wilt, gebruik dan bruine mascara! Er zijn plenty mascara’s te koop, die geen klontjes veroorzaken. Begin bij de wimperrand en werk al zigzaggend omhoog. Nu zijn je ogen fantastische blikvangers!
  • Gebruik een bronzer in plaats van oogschaduw.  Je bereikt dus een naturel look door te werken met kleurverschillen. Met de bronzer maak je een natuurlijke schaduw op je oogleden. Breng iets meer bronzer aan in de arcadeboog om zo een prachtige, zachte look te verkrijgen.
  • De blusher. Mooie wangen hebben een blush, dus die hoort bij deze make-up. Alsof je net uren in de bergen hebt gewandeld! Dep met de blushkwast voorzichtig in de blush en breng het al draaiend met de kwast aan op de koontjesvan je wangen. Blend het een beetje richting het midden van je oren zodat je het mooi laat overlopen.
  • De lippenstift. De beste kleurkeuze voor een lippenstift is die het dichtst bij je eigen natuurlijke kleur zit. Je kunt ook een lipgloss gebruiken in die kleur. Breng de kleur alleen aan op het midden van je lippen en verdeel het kleurtje daarna met je vingers. Doe maar net alsof je lippenbalsam aanbrengt!
  • De wenkbrauwen. Je wenkbrauwen zijn uiteraard heel zichtbaar in je gezicht! Niet natuurlijke wenkbrauwen vallen meteen erg op. Om een natuurlijke wenkbrauw te krijgen, breng je wat wenkbrauwpoeder aan. Laat de kleur iets lichter zijn dan je eigen wenkbrauwen. Nog even naborstelen, misschien wat transparante wenkbrauwgel en voila!