Wenkbrauwen passend bij jouw gezichtsvorm

Wenkbrauwen

Dit jaar zijn volle wenkbrauwen (boy brows) nog steeds helemaal actueel. Hoe groter en hoe breder, hoe beter! Maar zoals je wel vaker ziet, is niet elke trend geschikt voor iedereen! Het is dus belangrijk dat je een wenkbrauwvorm zoekt, die wel bij jouw gezichtsvorm past. Om maar niet te spreken van al die vrouwen die vroeger stelselmatig hun wenkbrauwen hebben weggeplukt. En dan kan het ook nog dat je gewoonweg van nature geen volle wenkbrauwen hebt! Hoe creëer je de voor jou perfecte wenkbrauw dan wel?

Laten we eerst eens bekijken welke wenkbrauwvormen er zijn:

  • De rechte wenkbrauw
  • De wenkbrauw met een boog/hoek
  • Gevederde wenkbrauwen (als een veer)
  • Ronde wenkbrauwen

Het is afhankelijk van de hoeveelheid wenkbrauwhaartjes is een wenkbrauw vol of fijntjes. Kijkend naar beroemdheden van het witte doek, zul je al gauw merken dat zij niet altijd jouw voorbeeld kunnen zijn. Je moet eigenlijk gewoon goed naar jouw eigen gezicht kijken om te zien welke wenkbrauwen bij jou passen.

Hoe moet je de juiste vorm kiezen?

We raden aan om je wenkbrauwen de eerste keer bij een schoonheidsspecialiste te laten vormen. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf thuis doen, als je handig bent. 

1: Zorg ervoor dat je wenkbrauw vrij is make-up. Borstel je wenkbrauwen met een borsteltje en borstel de haartjes dan allemaal op de juiste plek. Nu zie je de natuurlijke vorm van je wenkbrauw.

2: Bepaal waar je wenkbrauw zou moeten beginnen. Neem een potlood en zet hem recht omhoog(verticaal) naast je rechterneusvleugel. Waar het eind van het potlood is (aan de bovenkant) is de plaats waar je wenkbrauw moet beginnen. Zet even een stipje met je wenkbrauwpotlood op exact die plek.

3: Bepaal de hoogste plek van je wenkbrauwboog. Hou het potlood in dezelfde positie en beweeg nu de onderkant van het potlood langzaam omhoog, door je pupil heen(figuurlijk). Markeer het hoogste punt nu. 

4: Zoek het eindpunt van je wenkbrauw. Hou nu het potlood diagonaal (schuin) vanaf de buitenste hoek van je neus tot aan de buitenste hoek van je oog. Hier dient de wenkbrauw te eindigen. Markeer ook dit punt zorgvuldig.

5: Bepaal nu deze markeringen om je wenkbrauwen te stylen. Na de eerste 4 stappen zul je je wenkbrauwvorm helemaal goed doorhebben!

Microblading

Heb je nou echt bijna geen wenkbrauwen? Dan zou je kunnen overwegen om ze te laten behandelen middels microblading.  Microblading is eigenlijk zoeits als het tatoeëren van je wenkbrauwen. Er zitten wel voordelen aan, want je hoeft je wenkbrauwen niet dagelijks bij te tekenen. Ook smelt het niet weg van je gezicht tijdens een work-out, zoals wenkbrauwenpotlood wel kan doen. 

Semi-permanente make-up

Het is niet volledig permanent, zoals echte tattoo wenkbrauwen. Je zult de behandeling na verloop van tijd opnieuw moeten laten doen (ongeveer een jaar). De kosten zijn anno 2021 ongeveer € 275,-Misschien moeten ze na een half jaar een beetje bij worden gewerkt. Het kost in elk geval wel meer dan een wenkbrauwenpotloodje, maar je hebt er ook langer plezier van!