De nieuwste lippen trends voor 2021

De nieuwste lippen trends voor 2021

Helemaal in dit jaar zijn hartvormige lippen.  En ‘puffy lips’! Helemaal hot. Een mooi voorbeeld van iemand met puffy lips is topmodel Bella Hadid. Bekijk in deze blog de lip trends voor 2021!

Fillers

Weliswaar hebben sommige modellen hun lippen laten opvullen met fillers, maar zolang ze het onder controle hebben, blijft het wel mooi staan.  Kendall Jenner heeft ook haar mond laten verfraaien bij de plastisch chirurg met fillers (hyaluronzuur), en het resultaat is verbluffend mooi!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een sterk hydraterende stof. Je vindt het ook veel in huidverzorgende producten, want het beschermt de huid, en de fijne lijntjes worden vager door de vullende werking ervan. Daarom worden huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur aangeraden, naast het geregeld drinken van een glas water. Hyaluronzuur is geschikt voor bijna alle huidtypes, zelfs voor een gevoelige huid!

Veel vraag naar ‘nieuwe lippen’

Sinds we allemaal met mondkapjes moeten rondlopen, in verband met de corona pandemie, is er veel focus geweest op de ogen en de make-up voor onze kijkers. Maar toch is er veel te doen geweest over de mogelijkheden om de lippen te verfraaien. Waar de ene persoon er gewoon goed voor zorgen met hydratatie en een goede kwaliteit lipsticks, waren er ook legio dames die het aandurfden om naar de plastisch chirurg te stappen voor een filler. Gelukkig zijn de technieken de afgelopen jaren telkens verbeterd en zeer geavanceerd geworden. 

Vroeger

Vroeger gebruikten de doktoren vaak nog stoffen die niet door ons lichaam geaccepteerd werden, met alle gevolgen vandien. Ze pompten inderdaad de lippen goed op, en het resultaat was ook vaak langdurig. Maar er kleefden zeker risico’s aan! Allergische reacties kwamen veel voor en soms vormden zich harde deeltjes in de lippen die voor ontstekingen en vervormingen verantwoordelijk waren.

Tegenwoordig

Vandaag de dag worden er (gelukkig!) in lip-fillers lichaamseigen stoffen gebruikt, zoals hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt uiteindelijk door het licham afgebroken, maar het voordeel is, dat er geen vervormingen en ontstekingen meer ontstaan door lichaamsvreemde stoffen.  Bovendien worden de behandelingen tegenwoordig een stuk subtieler aangepakt. Er worden niet meer enorme hoeveelheden fillers in 1 keer ingespoten, het gezonde verstand overheerst hier gelukkig!

Proporties

Tegenwoordig wordt er heel goed rekening gehouden met de proporties van je gezicht. Dit is van groot belang, omdat je uiterlijk zo goed in evenwicht en balans is. Waar de dokter in de vroegere jaren de hele lip en eromheen inspoot met de filler, is het vandaag de dag echt heel zorgvuldig milimeterwerk! Er wordt eigenlijk meer correctief ingespoten. Zo behoud je toch je eigen natuurlijke uiterlijk en wordt het alleen verbeterd. Het resultaat van de fillers is na een maand of zes weer verdwenen. 

Een andere populaire vorm

Er is nog een vorm die veel gezien wordt. Eentje waarbij de bovenlip en de onderlip recht zijn, en dus geen hartvorm hebben: de Hollywood lips.  Kijk maar eens naar foto’s van Angelina Jolie en  Gisele Bündchen.

Tot slot: Met een lippenpotlood en een beetje gloss kunnen je lippen ook voller ogen!