Welke oogschaduw past bij mij

oogschaduw

Hoe kies ik de oogschaduw die het beste bij mijn oogkleur past?

Welke kleur oogschaduw laat jouw ogen het mooist uitkomen en stralen? Want het is echt waar! De ene kleur laat je ogen er prachtig uitzien, terwijl een andere er eigenlijk maar weinig voor doet. Het is soms een hele tour om dat te ontdekken! Want wat staat het best bij welke kleur ogen? We zijn op onderzoek uitgegaan en we zijn tot de conclusie gekomen, dat in principe iedereen natuurlijk elke kleur kan dragen die zij mooi vindt. 

Maar wat we willen beogen met dit artikel, is dat sommige kleuren jouw schoonheid gewoon meer tot zijn recht laten komen dan andere kleuren. Er zijn zelfs opleidingen tot kleurexpert. Deze kleurexperts kunnen mensen advies geven over welke kleuren hun uiterlijk het mooist staan.

Groene ogen

Bij groene kijkers passen warme tinten zoals (rood)bruin en aardetinten het best. Als je een palette met zulke kleurtjes aanschaft, komen je groene ogen het beste uit. Denk bijvoorbeeld aan een gemengd palette met naturel, taupe, mokka en kleuren met een gouden ondertoon. Maar ook lila en paarstinten zullen je ogen laten opvallen, zeker als je een paarse glitterschaduw opdoet bij bijvoorbeeld een feest of een bruiloft.  Als je dan ook nog je kleding draagt in rode, groene of metallickleuren…. Krijg je een nog intensievere blik en zul je nog meer sprankelen!

Oogschaduw voor bruine ogen

Het mooie van bruine ogen is, dat ze in zoveel prachtige bruintinten bestaan. Van heel donkerbruin tot goudbruin aan toe. Maar bij bruine ogen passen vrijwel alle kleuren oogschaduw. Voor een echt knallend effect zou je kunnen kiezen voor roze, groene of knalpaarse eyeshadow. Het kan allemaal! Maar ook grijs-metallic en blauwtinten en zelfs naturel kleuren laten jouw prachtige bruine ogen stralen! Als je dan een kledingkleur kiest zoals oranje-en roodtintjes, bruintinten en goud of koperkleuren… Dan kan je werkelijk overal met trots verschijnen, want het zal je geweldig staan!

Blauwe ogen

Door het dragen van blauwe blouses, truien en colberts komen jouw blauwe ogen het mooist tot hun recht. Want de kleur van je bovenkleding weerspiegelt echt in je ogen. Gebruik je daarbij dan eyeshadows in felle koraaltinten, lila en paars of mooie perzikkleuren? Prachtig! Maar ook neutrale tinten, zoals aardetinten, terracotta , bordeaux en koper zullen je kijkers een prachtige look geven.

Wat draag je bij grijze ogen

Wie durft te beweren dat grijze ogen saai zijn…. Die slaat de plank volledig mis! Door de goede kleur eyeshadow aan te brengen op je prachtige, grijze ogen krijg je een verbluffend effect waar je u tegen zegt. Donkere kleuren zullen grijze kijkers letterlijk eruit laten knallen. Denk daarbij aan mooie donkerblauwe kleuren, donkergroen, antraciet en zelfs zwart op zijn tijd. Gebruik dan echter geen matte kleuren, maar doe iets met een glinstertje erin. Zo laat je je grijze kijkers sprankelen. Draag je daarbij dan subtiele, rustige kleuren? Denk dan aan donkerblauw,wolwit, zwart, blauwgrijs of zelfs mosgroen. Dat geheel zal een modieus en opvallend uiterlijk voor je creëeren.

Haal hier jouw professionele make-up artikelen.