Denk je aan een botox of filler-behandeling?

Denk je aan een botox of filler-behandeling?

Heb jij ook het gevoel dat je er ’s ochtends bij het opstaan vermoeid uitziet, ondanks een goede nachtrust? Misschien wordt jou tegenwoordig steeds vaker gevraagd of je boos bent, ondanks dat je in een prima bui bent? Dus eigenlijk is je uiterlijk niet gelijk aan hoe jij je voelt. Als dat het geval is met jou, moet je niet de moed opgeven! Waar veelbelovende dag- en nachtcrèmes het beoogde resultaat niet halen, zijn er andere oplossingen die dat wel kunnen: Injectables.

Wat is een injectable?

Je kunt je rimpels laten verdwijnen door een behandeling (bij een dermatoloog of een plastisch chirurg) met injectables. Injectables zijn fillers en spierverslappers(botox) die in je huid worden geïnjecteerd. Het doel is dat rimpels ermee worden opgevuld of in ieder geval veel vager worden. Zeker als we wat ouder worden krijgen we minder volume in ons gezicht, waardoor er rimpels ontstaan. Fillers (opvullers) brengen het volume in je gezicht weer terug en maken daarom de rimpels gladder.

Vaak ontstaan rimpels omdat bepaalde delen van ons gezicht aanspannen, zonder dat we ons daar bewust van zijn. Denk maar eens aan een diepe frons tussen je wenkbrauwen, kraaienpootjes naast je ogen of voorhoofdrimpels (denkrimpels). In zulke gevallen is een injectable als botox een oplossing. De spieren worden meer ontspannen en je kan zelfs van spanningshoofdpijnafkomen.

Hoe werkt botox exact?

Botox (botuline toxine) is in feite een neurotoxine dat samentrekking van spieren voorkomt. In feite is het een natuurlijk eiwiten het werkt in op de zenuwcellen van de plaats waar het ingespoten wordt. Meestal blijft het effect 5-6 maanden zichtbaar. 

Na een behandeling zal je huid wel rood en opgezwollen zijn, maar dat verdwijnt al enkele uren na de behandeling.

Het wordt direct onder je huid in je spieren ingespoten en het laat dan rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon! De behandeling vergt geen opname, je wordt behandeld en dan kan je gewoon naar huis. 

Botox werkt het mooist ongeveer vier weken na de behandeling.

 Behandeling met fillers

Als je diepere rimpels hebt, zijn fillers een mogelijke oplossing. Fillers werken diepere rimpels weg door ze letterlijk weer op te vullen. Fillers blijven langer werkzaam dan botox, namelijk een jaar. 

Een besluit nemen: wel of niet?

Misschien vraag je jezelf nou af, wat voor jou een verstandige keuze is: Botox, fillers of helemaal geen behandeling? Dat is natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk. Er lopen miljoenen mensen met wat rimpels rond, die zich er helemaal niets van aantrekken!

Maar voor anderen is het heel belangrijk om van één of meer rimpels af te komen. Misschien om esthetische redenen of omdat ze er voor hun werk of een sollicitatie jeugdiger uit willen zien.

Ga eerst informeren

Een medisch specialist zal eerst met je bespreken tijdens een (meestal gratis) eerste consult, wat de mogelijkheden voor jou persoonlijk zijn. Je huid wordt goed bekeken en onderzocht. Met de nieuwste technieken zul je veilig behandeld worden en het resultaat bereiken waar je van droomde.