Hoe kies ik een wimperserum?

Wil jij ook graag mooie, gezonde en lange wimpers? Wij in ieder geval wel! Gelukkig zijn mooie wimpers binnen handbereik door de komst van wimperserums. Maar welke wimperserum is nou een goede en waar moet je op letten als je eentje gaat kopen? We geven je in deze blog alle belangrijke info en tips, zodat je de juiste keuze zult maken.

Wat is een wimperserum?

wat is een wimperserum ?

Misschien is niet iedereen al bekend met wimperserums, maar het gebruik ervan is dé manier om de voller en langer te laten lijken. Ook verbeter je de gezondheid van je wimpers. Je behaalt niet direct resultaat ls je het wimperserum gaat gebruiken, want de wimpercyclus duurt ongeveer drie maanden. Het wimperserum moet één keer per dag gebruikt worden, en het resultaat zal dus na ongeveer 3 maanden blijken.

De ingrediënten

De ingrediënten ?

Er bestaan 5 soorten wimperserums:

  1. Isopryl Cloprostenate
  2. Peptides
  3. Black Sea Rod Oil
  4. Bimatoprost
  5. Wimperserums met Oliën

Nummer 1 : Goedgekeurd door de EU voor cosmetica. Heractiveert de groeifase van de wimpers. (Aphro Celina Eyelash Serum)

Nummer 2: Voldoet ook aan de EU-wetgeving. Revitalash en Nanolash hebben een bewezen werking, ze bevorderen de groei van wimpers.

Nummer 3: Bevordert de haargroei, is goed voor mensen met een gevoelige huid. Eu- goedgekeurd. Gewoon één keer p/d aanbrengen als eyeliner. Serums op oliebasis zijn echter niet geschikt voor lensdragers, wimperverf- en extensions!

Nummer 4Bimatoprost is volgens de Eu-wetgeving niet toegestaan om toegepast te worden in cosmetica. Het middel wordt gebruikt als behandeling tegen staar, maar tijdens onderzoek kwam de fabrikant erachter dat de patiënten langere en vollere wimpers kregen. Het middel kan pigmentvlekken veroorzaken op het ooglid, verkleuring van de iris en geïrriteerde ogen. Niet echt een aanrader, dus!

Nummer 5: Serum-fabrikanten maken vaak geen gebruik van actieve werkstoffen. Er zitten wel verzorgende oliën in en andere verzorgende bestanddelen. Maar ze bevorderen de groei van de wimpers niet! Ze laten je wimpers en je wenkbrauwen er glanzender uitzien. That’s all. Seidon is zo’n verzorgend serum.

Let dus goed op de ingrediënten van een serum bij de aanschaf!  Kijk of er geen irriterende stofjes inzitten, zoals bimatoprost. Bijvoorbeeld Het Grandelash wimperserum van Grande Cosmetics   bevat vitamines, anti-oxidanten en aminozuren. Het helpt dunner wordende wimpers en korte wimpertjes te verbeteren, alsook broze en beschadigde wimpers te herstellen. Bovendien bevat dit wimperserum hyaluronzuur dat zowel beschermt en verzorgt. Ook voorkomt het dat je wimpers breken. Het ingrediënt glycosamineglycanen (oef, een hele mond vol!) sluit het vocht in en versterkt de bestendigheid van je wimpers.

Belangrijk: is het wimperserum goedgekeurd door dermatologen en oogartsen?

Het gaat tenslotte om je ogen! Je wilt niet na het gebruik van een product op je ogen, met een oogontsteking of geïrriteerde ogen zitten!  Check dat daarom eerst.

Wimperserum op oliebasis of op waterbasis?

Als je contactlenzen, wimperverf of wimperextensions gebruikt, neem dan een wimperserum op waterbasis. Een wimperserum op oliebasis is namelijk niet geschikt in combinatie met deze producten!