Do’s & dont’s voor een mooie oogopslag

Do’s & dont’s voor een mooie oogopslag

Voordat we de deur uitgaan willen we er zeker van zijn dat we er mooi uitzien. In deze blog gaan we het hebben over de juiste make-up, die perfect bij jouw type past. Heb je kleine ogen en wil je ze groter laten lijken?  Met onze tips zul je snel de look kunnen creëren, die bij jou past!

Welke kleuren passen mooi bij jouw oogkleur?

  • Blauwe ogen: koperkleuren, goudkleuren, beige en oranje kleuren
  • Groene ogen: pruimkleurige tintjes, bordeauxrood en paarsnuances
  • Lichtbruine en donkerbruine ogen: Deze ogen kunnen echt bijna alle kleuren hebben! Prachtige looks worden gecreëerd met rijke kleuren zoals grijs, bruin, nachtblauw, purper, brons, koper en goud. Lichte kleuren oogschaduw zijn niet echt in je voordeel, want die accentueren het oogwit.

Hoe laat je kleine ogen groter lijken?

Heb je spleetvormige ogen of simpelweg kleinere ogen en je wilt ze groter laten lijken? Volg dan de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen tekent om een ‘open’blik te creëren; Maak ze niet te dun en ook niet te breed of te borstelig!
  • Camoufleer de donkere kringen onder je ogen. Als ze een donkere oogopslag geven, zullen je ogen ook kleiner lijken.
  • Gebruik altijd parelmoerkleurige oogschaduw, want het glansje laat je ogen groter lijken.
  • Maak het af met een dun lijntje eyeliner langs de wimperrand.
  • Doe vervolgens huidkleurig lijntje op je waterlijn en breng dan parelmoer witte of beige highlighter aan onder je wenkbrauwboog en in je binnenste ooghoekjes.

Hangende oogleden corrigeren

Gebruik, als je hangende oogleden hebt, altijd matte eyeshadows in warme tinten. Parelmoer eyeshadows beter niet en ook smoky-eyes zullen je beauty niet vergroten!

Breng een lichte kleur aan op het bewegende ooglid en in de ooglidplooi een donkere kleur. Zet de onderste rand niet te zwaar aan.

Tip: Aangezien de huid van de hangende oogleden minder stevig is, ogen ze dan ook een beetje rimpelig. Om een goed resultaat te krijgen is een de-fixerende oogschaduw primer top. Hij laat het ooglid gladder lijken en hij geeft de eyeshadow een echte boost!

Ronde ogen

Ronde ogen kan je zo opmaken, dat ze breder lijken en op amandelvormige ogen lijken. Trek een lijntje eyeliner richting je wenkbrauwen. Het resultaat: gazelleogen! Gebruik verlengende mascara en niet verzwarende mascara, want dan maak je een te zware oogopslag. Kies daarbij lichtgekleurde eyeshadows.

Make-up tips als je een bril draagt

Brilleglazen laten de kleuren van je eyeshadow wat fletser overkomen. Laat daarom je wenkbrauwen en je lippen er mooi uitspringen! Omdat je oogopslag ietsje somber kan lijken door de bril, is het handig om een concealer te gebruiken. Hiermee licht je oogopslag op en als je daarbij een goede mascara gebruikt, zit je helemaal goed! Vergeet ook je wenkbrauwen niet. Laat het montuur niet de lijn van je wenkbrauwen onderbreken.

Tip: Als je graag eyeliner gebruikt, let dan op het volgende: Als je een zwaar of dik montuur hebt, zet dan een dun lijntje eyeliner. Heb je een dun montuur, dan komt een dik lijntje mooi tot zijn recht.