Thuisblijven én sportoefeningen doen?

Thuisblijven hoeft niet meteen iets heel negatiefs te zijn! Thuis is toch je eigen plek waar je je het meest op je gemak voelt. Maar naar de sportschool gaan zit er op dit moment niet in. Door de lockdown zijn de sportscholen gesloten. Dat moet geen reden zijn om je goede conditie te laten versloffen, toch? Dus: we gaan lekker thuis aan de slag! Je blijft er fit bij en het is wel zo gezond! We zullen enkele sportoefeningen met jullie delen, want we willen graag dat onze gewaardeerde lezers gezond blijven!

Springen op de trampoline

Natuurlijk heeft niet iedereen een trampoline in de achtertuin staan! En we raden het ook niet aan om er eentje op je balkonnetje 4-hoog neer te zetten, want dan is het al gauw einde oefening… Het is ontzettend leuk en je kunt er hartstikke veel gave oefeningen op doen. Ook behoorlijk intensieve oefeningen, by the way! Als je benieuwd bent naar al die trampoline-oefeningen, kijk dan eens op het internet om  veel handige instructie-filmpjes te vinden. Zorg er alsjeblieft wel voor, dat je de trampoline goed installeert in je tuin, anders kunnen er nare ongelukken gebeuren!

Squats

Een prima thuisoefening is het doen van squats. Nou moeten we wel toegeven, dat squats behoorlijk pittig zijn om te doen. Zoek gewoon op het internet naar de juiste instructies. Of vraag het iemand in je eigen omgeving die er meer vanaf weet. Lukt het nou echt niet, of vind je het te zwaar? Dan is er een ander alternatief! Pak een eettafel stoel en ga er voor staan. Dan doe je alsof je gaat zitten, maar als je bijna bij de zitting van de stoel bent…ga je weer staan. Dat werkt ook prima. Om er zeker van te zijn dat je de oefening correct doet, ga je hem voor een grote spiegel uitvoeren.

Planken

Pak er een matje bij. Planken is eigenlijk een van de gemakkelijkste oefeningen om thuis te doen. Er zijn online hele plankschema’s te vinden die je kunt doen. Zoek een plek in je huis, leg je mat neer en go for it! Als je dit regelmatig doet en volhardend bent, kom je een heel eind qua conditie! De meeste mensen houden het net 25 seconden vol, maar al snel zul je merken dat je het één of twee minuten vol kan houden. 

Hardlopen

Behoorlijk verslavend, dat hardlopen! Lekker om buiten te hardlopen en bovendien is het een super workout! Trek die hardloopschoenen aan en bouw het vooral rustig op.

Steps

Heb je geen steps? No problem! Doe de oefening op de trap thuis of op een stevig krukje. Zet een lekker muziekje op en veel plezier!

Touwtje springen

Touwtjespringen kan echt overal. Binnen of buiten rennend in het park. Het is heel goed voor je conditie. Koop in ieder geval wel een goed springtouw om de oefening leuker te maken.

Hoepelen

Zolang je er de ruimte voor hebt… hoepel maar lekker rond! Uitstekend voor de buikspieren!

Welke oefeningen je ook kiest…geniet ervan!