Wat is de kleur die bij je past?

Let jij bij het uitkiezen van kleding en je make-up in de winkel of de kleuren goed bij jou passen? Bij jouw gelaatskleur, je haarkleur of bij de kleur van je ogen? Meestal kiezen we waarschijnlijk gewoon een kledingstuk of eyeshadow in een kleur, die we mooi vinden. Of omdat hij in de mode is. Toch willen we er graag wat meer aandacht aan besteden, want de juiste kleur kan veel doen voor je uitstraling! Vind jij het leuk om meer te weten te komen welke kleuren mooi bij jou staan? Lees dan verder!

De kleurverdeling

We kunnen de kleuren ook handig verdelen volgens andere criteria: Wat voor een type ben je? Een lente-, zomer-, herfst- of een wintertype? We leggen het uit.

Het lentetype

Wij vinden dat een lentetype iemand is met lichtblond of rossig haar. Deze personen hebben lichtgekleurde ogen, zoals lichtblauw, lichtgroen of lichtbruin. Vaak hebben dit type een lichte huid, misschien met een wat roze ondertoon en af en toe sproeten. De kleuren die prachtig staan, zijn:

 • Babyblue
 • Zalmrose
 • Crème
 • Pistachegroen
 • Alle pasteltintjes

We hebben zwart niet genoemd in dit rijtje, maar in principe kan zwart natuurlijk ook! Hele felle kleuren, zoals knalrood, fel oranje, knalgeel of gifgroen zijn vaak niet in jouw voordeel. 

Het zomertype

Het zomertype heeft blond haar en meestal grijsgroene of grijsblauwe ogen. Roze ondertoon in de huidskleur, richting de koele kleuren. De mooiste kleuren voor dit type is:

 • Oudroze
 • Koele blauwtinten
 • Lila
 • Donkere pasteltinten
 • Donkere harde kleuren kan je beter vermijden

Het herfsttype

Herfst types hebben donkerbruin of bruin haar of ze zijn donkerblond. De kleur van je ogen is bruin of groen en meestal is je huidskleur licht getint of getint met een gelige ondertoon. De mooiste kleuren hiervoor zijn:

 • Aardetinten
 • Warm-oranje tinten
 • Donkergroen
 • Okergeel
 • Bronsachtige tinten
 • Goudtinten

Het zijn de warme tinten die prachtig bij jouw type passen, en meestal doen koele pasteltinten weinig voor je, dus die kan je misschien beter vermijden.

Het wintertype

Met je donkere haarkleur zoals zwart of donkerbruin en donkere ogen zijn de wintertypes een beetje exotisch om te zien. Soms hebben ze juist felgekleurde ogen, wat dan als één van de 7 schoonheden gezien wordt. (Donker haar met felgekleurde ogen). Je huid is meestal bleek van kleur of juist een beetje donkerder. De primaire kleuren passen heel mooi. dit zijn de kleuren :

 • Paars
 • Bordeaux
 • Zwart
 • Grijstinten
 • Felrood

Waarschijnlijk kan je beter pasteltinten, oranje en goudtinten uit de weg gaan. Alles wat hier in deze blog is geschreven is de mening van ons eigen team. Iedereen moet uiteraard zijn of haar eigen keuzes maken. Het zou best kunnen dat andere kleuren dan wat wij adviseren ook prachtig bij jou staan! 

Jouw ondertoon

Als je graag wilt weten welke tint jouw huid heeft, kan je de binnenkant van je polsen bekijken. Als je aderen een blauwige kleur hebben, dan heb je een koele ondertoon. Als je een groenige tint ziet, heb je meestal een warme kleur.