Make-up advies voor blauwe ogen

Heb jij blauwe ogen? Om ze mooi uit te laten geven we je handige tips. Wil je weten welke make-up het beste bij jouw blauwe ogen past? Sowieso kan je veel verschillende kleuren hebben, want wat past er nou niet bij blauw? Maar wij willen jouw ogen laten stralen met een aantal kleuren, waarvan we vinden dat ze perfect zijn om jouw look gegarandeerd nog mooier te maken!

Welke kleuren zullen jouw blauwe ogen extra laten stralen?

  • Goudtinten zoals goud en goudbruin
  • Roodtinten zoals roestbruin, lichtere bruintinten en taupe 
  • Oranjetinten zoals koper, brons en koraal

De subtiele look: grijze eyeshadow

Als je meer houdt van een wat rustige look, is grijze eyeshadow een prima keuze. Grijze oogschaduw laat je ogen sprankelen, zonder dat je het teveel overdrijft. Gebruik bijvoorbeeld een pastelblauwe tint op je oogleden in combinatie met wat grijs. De Color Queen on Top van L’Oreal Paris. Maak je make–up af met een goed aangebrachte mascara en misschien nog een lijntje eyeliner voor een cool contrast.

De opvallende look: briljant brons

Wil je juist iets meer opvallen, laat dan een mooie bronskleur je ogen sprekend maken. Vooral een bronskleurige eyeshadow met een licht oranje ondertoon springt eruit! Bijvoorbeeld de Color Queen Fighter van L’Oreal Paris.  Oranje en blauw zijn complementaire kleuren aan elkaar, ze staan lijnrecht tegenover elkaar in de kleurencirkel (van Johannes Itten). Door bronskleurtjes te gebruiken komen jouw blauwe kijkers mooi tot hun recht en lijken je ogen helderder blauw!

Een perfecte match: koperkleurig

Behalve de bronskleuren passen koperkleurige tinten prachtig bij je blauwe ogen. Je kan een koperkleurige eyeshadowaanbrengen in je binnenste ooghoeken en daarnaast een koperkleurige eyeliner gebruiken, net boven de wimperrand. Smashing! Wat ook erg mooi staat is een goud-perzikkleurige eyeshadow zoals de L’Oreal Paris Color Queen extra-ordinaire. Deze kleuren bieden je een meer dramatisch effect als je de eyeshadow over je hele ooglid aanbrengt! Leuk als je naar een feest gaat, of simpelweg als avond make-up thuis. Zo accentueer je je ogen extra mooi.

Blauwe eyeliner

Als we het hebben over blauwe eyeliner, praten we niet over donkerblauwe eyeliner, maar over een knalkleur blauw. De donkerblauwe is net wat meer bescheiden. Maar de felblauwe eyeliner geeft je ogen meer definitie. Vergeet niet dat zwarte eyeliner nogal hard zal staan, en dat daarom de blauwe wat warmer en wat zachter overkomt. Je blauwe ogen zullen er echt van stralen!

De juiste ondertoon

Denk er ook aan, dat je bij het kiezen van jouw oogmake-up kleuren rekening moet houden met de ondertoon van je huidskleur. Die kan neutraal, koel of warm zijn. Om daar achter te komen, moet je even naar de aderen aan de binnenkant van je pols kijken. Je huid is daar het lichtst. Als je een koele ondertoon hebt, lijken de aderen daar blauw-paarsachtig. Kies dan koelere kleuren. Bij een warme ondertoon lijken ze groen. Ga dan voor warmere kleuren! Als het niet helemaal duidelijk is, heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon. Daar passen alle kleuren bij!