Make-up tips voor brildragers

Make-up tips voor brildragers

Een bril dragen betekent helemaal niet, dat je je ogen niet mooi kunt laten uitkomen. Integendeel! Met alle stijlvolle brillen van vandaag de dag ziet elke brildrager er super fashionable uit. Draag de juiste make-up en voilà! Heb jij geen idee hoe jij dat aan moet pakken? Don’t worry, wij gaan een aantal top tips voor je op een rijtje zetten, zodat ook jij er super trendy uit zult zien! Maak van je ogen echte blikvangers!

De wenkbrauwen

Zoals we allemaal wel weten, laten onze wenkbrauwen onze ogen er sprekender uitzien. Als je dus een bril nodig blijkt te hebben, denk dan ook aan je wenkbrauwen als je een montuur gaat uitzoeken! Wil je dat ze zichtbaar zijn? Dan moet je montuur er dus onder zitten. Wil je juist een montuur met dikke randen? Dan zullen je wenkbrauwen er achter verdwijnen.  Tip: Als je wenkbrauwen niet zo duidelijk zichtbaar zijn, kun je ze bijtekenen of donkerder kleuren met een wenkbrauwpoeder. Of als je er helemaal voor wilt gaan: informeer dan eens online naar wenkbrauwen tatoeëren of micro-blading.

De bril

Wij raden je aan om iemand mee te nemen die jou goed kent, als je een bril gaat kopen. Zo krijg je een second opinion en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Je draagt die bril tenslotte de hele dag! Er is natuurlijk ook in de brillenwereld een bepaalde modetrend. Maar maak gewoon een keuze waarmee jij je het prettigst voelt. Soms kan een wat ouder model bril gewoon lekkerder zitten of jou simpelweg beter staan.  Kijk bovendien even waar ze een goede aanbieding hebben! Soms bieden ze een tweede bril gratis aan, of een fikse korting.

De make-up

Zeker als je voor meekleurende glazen hebt gekozen, zit er al een beetje kleur in de glazen van je bril. Dan is wat extra make-up geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je van te voren al je gezicht hebt gereinigd en je dagcrème op hebt gedaan. Gebruik je foundation spaarzaam, zodat je brilleglazen geen vlekken krijgen van de foundation. 

Breng vervolgens blush aan op je wangen en doe je lipstick op. Begin dan pas met de oog make-up. Breng wat lichtgekleurde, glanzende eyeshadow aan vlak onder je wenkbrauwen en langs de wimperrand van je bovenste oogleden. Breng vervolgens een lijntje kohl aan in de waterlijn van je ogen. Heb je juist wat kleinere ogen? Breng dan een huidkleurige lijn aan op je waterlijntje.

Nu kan je de eyeshadow aanbrengen op je oogleden. Gebruik een lichte kleur in de binnenste ooghoeken en werk dan naar buiten toe af met een andere kleur. Die kleur is afhankelijk van je outfit! Pas als je dat allemaal hebt gedaan, breng je de mascara aan. De kers op de taart! Want die mooie lange wimpers maken het geheel helemaal af. Breng twee lagen aan, maar pas op voor klontjes! Zijn je wimpers erg lang? Krul ze dan even om met een wimperkruller, zodat ze niet tegen de brilleglazen aankomen!