Lipstick: Lees hier allerlei handige tips en trucs!

Lipstick:  De meeste vrouwen gebruiken regelmatig een lipstick, omdat een beetje kleur op je lippen nét ff wat mooier staat. Behalve de standaard lipstick zijn er uiteraard nog meer producten te koop om onze mond mooier te maken. Lipstain, lipgloss en lippenbalsem, om er maar een paar op te noemen. Ze geven een kleurtje, wat glans en ze bieden verzorging voor de lippen. Wij willen in deze blog graag over lipstick vertellen.

Waar komt lippenstift vandaan?

Heel vroeger gebruikten de vrouwen al middeltjes om hun monden rood te kleuren. Ze deden dat met natuurlijke producten, zoals rood fruit, rode torretjes of rode groentes zoals bijvoorbeeld rode bieten. Tegenwoordig worden de lipsticks die wij gebruiken anders gemaakt, met heel andere grondstoffen! Vandaag de dag worden er steeds vaker synthetische grondstoffen gebruikt. In het begin van de vorige eeuw, zo rond het jaar 1910 leken de lippenstiften steeds meer op de lipsticks welke wij vandaag gebruiken. En ondanks het feit dat er nu allerlei kleuren lipstick gemaakt worden en dat het modebeeld telkens verandert: knalrood zal wel altijd een trendy kleur blijven!

Handige tips en trucs:

  • De scrub: Om er zeker van te zijn dat je geen droge velletjes onder je lipstick te zien krijgt, is het handig als je eerst even je lippen (heel zachtjes!) scrubt. Gebruik hiervoor een zacht borsteltje of een washandje met een scrubje. Maak ‘em zelf door een klein beetje honing met wat suiker erdoor te mengen en klaar is je scrub! Nog lekker ook!
  • Lippenbalsem: Je kan natuurlijk daarnaast ook even wat verzorgende lippenbalsem aanbrengen na het scrubben, om je lippen te hydrateren en een goede basis voor de lipstick te creëren.
  • Foundation: Zorg ervoor dat je lipstick goed blijft zitten, door eerst een beetje foundation op je lippen te doen. Wat ook helpt is je lippen inkleuren met een lippenpotloodje.
  • Lippenpenseel: Breng de lipstick meer zorgvuldig aan, door met een lippenpenseeltje te werken. Je werkt zo zorgvuldiger en je gebruikt minder!
  • Mat of glanzend? Heb je volle lippen en wil je ze optisch smaller laten lijken? Gebruik dan een matte lipstick in een wat donkere kleur. Voor dunne lippen: een glanzende lipstick in een lichte kleur vergroot juist optisch.
  • Nude look: Voor een mooie nude kleur kies je een kleur die net feller is dan je eigen natuurlijke kleur. 
  • Effect op je tanden:  Als je voor een rood/oranje lippenstift kiest, kan het in jouw geval zo zijn dat je tanden geler zullen lijken! Lipsticks met een blauwige ondertoon laten je gebit optisch witter lijken.

Diverse vormen en finishes

 Lipsticks zijn er uiteraard in alle kleuren van de regenboog. Je kan het zo gek niet bedenken, of het is te koop. Zo ook de finishes van de lipsticks. Matte lipsticks, met parelmoer of met shimmer. Het is maar net wat jouw persoonlijke smaak is en voor welke situatie je hem gebruikt. Naar kantoor draag je natuurlijk wat meer rustige kleurtjes dan naar de disco’s! (Als die tenminste weer open gaan!)