Ik zie er zo moe uit! Wat moet ik doen?

Door de lockdowns hebben we zo weinig te doen gehad en het verplichte thuiszitten kwam onze neus uit! Natuurlijk kon je even de hond uitlaten of wat gaan fietsen of hardlopen. Maar daar was alles wel mee gezegd. Vooral voor iedereen die ook nog een thuis moest werken, kwamen de muren op een gegeven moment op ze af.  

Slecht geslapen

Misschien dat we daardoor ook minder goed sliepen, want we konden onze energie niet kwijtraken. Het resultaat van de afgelopen periode is voor veel mensen een vermoeid uiterlijk. Daarom gaan wij jullie een paar toffe tips geven om wat aan die vermoeide look te doen! Lees snel verder.

Wil jij er ook minder moe uitzien?

We weten allemaal wel, dat een nachtrust van 8 uren een goed idee is. Je voelt je ’s ochtends minder duf en vermoeid. Maar helaas is die nacht van 8 uurtjes slaap niet voor iedereen weggelegd. Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn, dat je er zo moe uitziet. Denk aan een lagere immuniteit of een ziekte. Probeer daarom af en toe lekker uit te slapen. Een relaxerende gezichtsmassage kan ook helpen om die vermoeide blik weg te werken! Wij gaan het vandaag hebben over andere praktische ideeën. Daarom de volgende tips.

  • Een gezonde geest in een gezond lichaam

Als je ’s ochtends eerst onder de douche gaat, gebruik dan een lekker geurende, opwekkende douchgel. Je zal er wakker van worden en zo geef je je lijf ook een boost. Was je gezicht na het douchen even met een koud washandje, doe er eventueel ijsblokjes in. Dit zal je huid aanspannen, en je bent meteen klaarwakker.

  • Breng na het douchen een vochtinbrengende crème aan, omdat die als een filler werkt en de donkere kringen rond je ogen zal verminderen.
  • Concealer

De meesten van ons zullen meteen naar de concealer grijpen, als we onszelf ’s ochtends in de spiegel bekijken. Concealer is een stift in huidskleur die als een foundation werkt. Meestal krijgen we te horen, dat we met de concealer kleine driehoekjes onder onze ogen moeten tekenen, maar dat is niet correct! Breng de concealer simpelweg aan op de wallen en je zult een optische illusie creëren. De wallen lijken gelijk minder opgezwollen. Doe er dan een klein beetje lichtgekleurd poeder overheen. Je hebt meteen een heldere, open blik.

  • Foundation

Als je de concealer netjes hebt aangebracht, kun je de foundation aanbrengen. Werk spaarzaam, zo krijg je een mooi natuurlijk effect.

  • Blusher

Om jezelf een frisse look te geven, breng je nu wat blusher aan. Je hebt nu weer een fris en blozend uiterlijk.

  • Oogmake-up

Je hoeft helemaal geen zware oogmake-up op te doen om er beter uit te zien. Overdag breng je een beetje eyeshadow aan, licht kleur in de binnenste ooghoeken en werk naar buiten toe met een zacht tintje. Nog wat mascara als het kersje op de taart en voilà! Je ziet er weer uit om door een ringetje te halen!