Tips die het aanbrengen van make-up simpel maakt.

Het lijkt allemaal zó gemakkelijk, als je al die tutorials  bekijkt. Ze praten een half uur vol en ze doen ondertussen een perfect uitziende make-up op. Prachtig om te zien, maar als jij het zelf ook probeert, gaat er nogal eens wat mis. Hoe komt dat dan? Daar gaan we het in deze blog over hebben. 

Handigheidjes

Iedereen kan handig zijn in het aanbrengen van make-up met een paar goede tips en wat uitleg. Of je nou smokey eyes wilt hebben of dat je eindelijk wel eens wilt weten hoe je lipstick de hele dag goed blijft zitten. Pak je make-up tas er maar bij en leer producten te gebruiken die je wel had, maar nog niet correct kon gebruiken!

Je make-up potloden

Het is een bekend gegeven dat crème-achtige producten beter te blenden zijn als ze opgewarmd zijn. Dus als jij een kohlpotloodje wilt gebruiken, hoef je hem alleen maar even een klein beetje op te warmen. Houdt hem net onder de vlam van een aansteker en teken dan even een streepje op je hand. Zo weet je wanneer hij afgekoeld is en zal je zien dat ‘ie perfect over je hand glijdt. En dus een prachtig soepel lijntje op je oogleden zal maken!

Wit eyeliner potlood

Door je gehele ooglid eerst te kleuren met een wit eyelinerpotlood (NYX Jumbo Eye Pencil), zul je de eyeshadow die je eroverheen aanbrengt er echt uit laten springen! Door de witte onderlaag zal je eyeshadow veel intensiever overkomen.

Eyeliner cat-eyes

Wil je ook zo’n mooie katte-ogen look? Als jij ook dat probleem hebt, dat de eyeliner nooit mooi egaal opgezet wordt; Teken dan eerst de buitenste lijnen met je eyeliner. Als je een bibbervrij lijntje wilt zetten, hou dan een theelepeltje langs de kant van je ogen en gebruik het als een soort liniaaltje. Trek daarlangs je lijnen. Doe bij allebei je ogen eerst de buitenste lijn en vul ze daarna dus in. Zo kan het niet mis gaan!

Teken een hashtag

Als je smoky eyes wilt creëren, kan het als snel van mysterieus naar slordig gaan! Om het simpel en eenvoudig te houden, gebruik je een crèmig eyeliner potlood en teken je een hashtag op het buitenste (derde) deel van je oogleden. Hierna blend je dat met een make-up sponsje. Hierdoor ben je verzekerd van twee symmetrisch opgemaakte smoky eyes.

Voorkom mascara rampen

Wat is er nou vervelender dan een aangebrachte mascara die je eyeshadow helemaal verpest? Doe daarom, nadat je de eyeshadow hebt aangebracht het volgende:

Houdt een lepeltje tegen je ooglid aan, met de bolle kant naar buiten. Als je dan mascara aanbrengt, komt de mascara op de lepel terecht en niet op je oogleden! Better safe than sorry..

Lipstick

Om je lipstick goed te laten zitten doe je het volgende: 

  • Breng de lipstick aan
  • Duw een tissue tegen je lippen en poeder je lippen met een transparant poeder door de tissue heen.

Je lipstick zal de hele dag blijven zitten!