De zomer is in aantocht: goede make-up adviezen

Nog even en het warme zomerweer is weer in ons land. In de afgelopen zomers hebben we wel flink wat warme dagen gehad, met een hoge luchtvochtigheid. Vandaar dat we jullie weer eens een aantal goede make-up adviezen willen geven voor die hete dagen. We gaan je laten zien hoe je kunt voorkomen, dat jouw oogmake-up halverwege de middag ergens op je wangen wegglijdt. 

Houdt je vochthuishouding op peil

  • Ten eerste willen we jullie adviseren om vooral genoeg vocht binnen te krijgen! Drink tenminste 2 liter per dag. Dat mag water zijn, thee, koffie, bouillon of een smoothie. Drinken is superbelangrijk, want het houdt je lichaamstemperatuur op peil, en je huid leeft er ook van op. 
  • Daarnaast is het belangrijk dat je een goede dagcrème gebruikt. Let er vooral op, dat je een crème gebruikt die dus vochtinbrengend is. Een erg vette crème raden we juist af. Kies je voor een dagcrème waar ook SPF (Sun Protection Factor) inzit, dan sla je twee vliegen in één klap. 
  • Om te voorkomen dat je foundation van je gezicht af gaat glijden op die hete dagen, is het gebruik van een goede primeressentieel. De primer zorgt voor een betere hechting van de foundation. Gebruik hem vooral op die delen van je gezicht waar je huid vetter is.
  • Als je daarna foundation op je gezicht aanbrengt zal hij goed blijven zitten. Maar als je gaat zwemmen, gebruik dan een waterproof foundation. Waterproof foundations zijn ook heel prettig, als je wat sneller transpireert in je gezicht.
  • Natuurlijk is het gebruik van waterproof make-up in je voordeel als je graag en veel zwemt. Waterproof mascara is dan geen overbodige luxe! Om te voorkomen dat je eyeshadow in de fijne lijntjes van je ogen gaat zitten klonteren, is het aan te raden om een primer onder je oogmake-up te gebruiken. Poeder eyeshadows zijn in warm weer handiger dan crème eyeshadows.
  • Zorg dat je enkele blotting papers bij je hebt. Deze papiertjes gebruik je deppend op je gezicht, om zo overtollige transpiratie en talg te verwijderen. Niet wrijven, anders verwijder je al je make-up! De Blotting Papers van Douglas zijn al te verkrijgen voor bijna 5 euro.
  • Voor het langer profiteren van je make-up kun je je gezicht voorzien van een laagje poeder. Je creërt een matte finish en je foundation zal netjes blijven zitten. Een gezichtspoeder met een mooi en subtiel effect is de Prep & Prime Transparant Finishing Powder van MAC.
  • Als je echt wilt voorkomen, dat je foundation weg zal smelten van je gezicht, breng dan een fixering aan met een fixeerspray. Deze spray werkt ook nog eens lekker verkoelend. Denk aan de NYX Professional Fixing Spray.
  • Gebruik ook wat primer op je wenkbrauwen, voordat je gaat bijtekenen. Zo voorkom je dat je wenkbrauwenpotlood na verloop van de dag ergens anders op je gezicht tevoorschijn plopt. Ook hier is het gebruik van een fixeerspray handig, maar bescherm je ogen vóórdat je gaat sprayen!